Wilma blev nummer fem til VM

Wilma blev nummer fem til VM
Foto: Jens Kaare Toftehøj

SKIBBY: Wilma Baden Askbo på 15 år, fra Skibby, kom hjem fra VM i voltigering – hvor hun deltog som både individuel udøver og som “pas de deux” – med fine resultater i bagagen.

I den individulle klasse var der 56 deltagere. Første runde består af nogle obligatoriske øvelser og et frit program. Herefter er der finale for de 20 bedste, som så igen viser deres frie program.

Efter første runde gik Wilma i finalen som nummer 17. Dermed fik hun opfyldt sit mål om at gå i finalen.Et lille kiks i finalen i hendes opspring gjorde, at starten blev lidt usikker, og hun endte som nr. 20.

Heste-problemer

I pas de deux med Esther Rasmussen havde der været flere udfordringer. De startede med at træne på en hest, der desværre døde meget pludseligt kort tid efter, at de var startet.

Derefter startede de stille og roligt op på en anden hest, der desværre – kort tid før VM – blev halt, og de måtte derfor finde en reservehest.

Da de kom til VM, gik den nye hest ikke gennem dyrlægetjekket, og nu var gode råd dyre. De endte med at låne hesten Crixus og longefører Allan Laudrup, som også er Wilmas faste hest og longefører.

Da de løb på banen første gang og skulle vise deres frie program, havde de endnu ikke prøvet at lave et helt program på Crixus. Det gik nogenlunde, og de lå inden finalen som nummer tre.

Wilma og Esther endte som nummer fem. De er ovenud tilfredse med deres præstation og placering, især i betragtning af de hesteudfordringer, de har haft.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »