Voldsom stigning i passager på Hornsherred

0

Af Birgit àRogvi
Jungehøj 26
Kyndby Huse, Jægerspris.
 

Politikerne brystede sig af den genistreg, de lavede i 2019, hvor de optimerede busdriften på Hornsherred. Med flere afgange, timedrift og kortere rejsetid, ja så ville

passager tallet jo uden tvivl stige.

Og så taler vi ikke om de glemte i Kyndby Huse som, sammen med Dalby Huse og Over Dråby Strand, betalte gildet. Ja vi mistede forbindelsen til omverden, da man fjernede vores bus.

Første ½ år en forventede stigning på 10.500 passagere. Hvordan gik det så.

Der var et fald i passagere på 8.650 i forhold til året før. Jamen dog.

Næste år forventes en stigning på næsten 28.000 …… Men nu har der jo været CoVID19, så må vi jo nok sætte forventningerne ned. Og uanset hvor stort passagertalet bliver, er det ganske vist en succes.

Denne genistreg medførte brugerbetaling for de før omtalte områder, da bussen ikke køre der længere. 

Brugerbetaling i form af flextur, som forventes at koste kommunen cirka to millioner kroner  i år. Men så kan alle i kommunen benytte tilbudet.

Fra Kyndby Huse til Frederikssund koster flextur 84 kr. hver vej og Den nye Plustur 45 kr. plus ventetid på bussen (21 kr + 24 i bus billet)

Den nye svømmehal kan nås med flextur for kun 96 kr hver vej.

Vi forventer, at den nye plustur, som er billigere og kan transportere dig helt frem til en hovedfærdselsåre med flere busser, koster kommunen mindst det samme som flextur (ca 148 kr. pr. tur).

Det betyder at hvis blot seks mennesker i hverdagene tager en flex/plustur, koster det kommunen 460.000 kr årligt. Så er besparelsen ved at undlade betjening af Kyndby Huse, helt væk. Skulle antallet af daglige brugere være 11, Tja så kan hele området, dem vi ikke taler om, få deres busser tilbage.

Jeg håber så sandelig, at rigtig mange fra Hornsherred vil benytte disse tilbud, påtrods af den urimelige ekstra udgift. 

Er vi mange nok, der bruger flex/plustur, får vi nok den

offentlige trafik tilbage.

Den nuværende løsning, kan blive en økonomisk katastrofe for kommunen.

Deltag i debatten
Share.

About Author