Vil S bygge Frederikssundmotorvejen i 2022?

Vil S bygge Frederikssundmotorvejen i 2022?

Af MF Hans Andersen (V)
valgt i Frederikssundkredsen

Vi kunne ane duften af ny asfalt. Efter i årevis at have kæmpet for motorveje til Nordsjælland på Christiansborg – og med flot opbakning fra kommuner på tværs af Nordsjælland – landede vi en blå trafikaftale med penge og plan til Frederikssundmotorvejen. 

Desværre stemte vælgerne ja til et rødt flertal – og dermed nej tak til den blå trafikaftale. Det er ubeskriveligt trist. 

Det betyder dog ikke, at motorvejen er tabt. Hvis de nordsjællandske S-medlemmer med Rasmus Stoklund i spidsen lever op til valgløfterne, så samler de den blå bold op og triller den helt i mål. Kan vi få en garanti på det?

Vi har allerede gjort alt forarbejdet på Christiansborg i den seneste regeringsperiode. 

Nu er det op til Socialdemokratiet at leve op til de flotte valgløfter om, at Socialdemokratiet også har pengene til motorvej helt til Frederikssund. Det forpligter.

Opgaven bør være ligetil. Christiansborg har fået øje på Frederikssundmotorvejen, så nu skal der handles, mens asfalten er varm. Desværre har meldingerne fra Socialdemokratiet efter valget været få og vage. Det er bekymrende.

Rasmus Stoklund skylder borgerne i Nordsjælland et tydeligt svar på, om Socialdemokratiet vil garantere en lige så ambitiøs trafikaftale som den blå af slagsen? 

Det vil sige med både penge og plan på plads – og med gang i byggeriet af Frederikssundmotorvejen i 2022. 

 Vi har stadig muligheden for at komme helt i mål med motorvejen. 

Men det kræver, at Rasmus Stoklund og resten af Socialdemokratiet lever op til løftet om også at kunne levere en trafikaftale til Nordsjælland med hurtig igangsætning af Frederikssundmotorvejen. 

Det fortjener borgerne i Frederikssundområdet et klart svar på. 

Andre artikler fra denne uge