Vil du være læsehest?

Vil du være læsehest?

LEJRE KOMMUNE: Igennem det seneste år har flere og flere af Lejres 0- til seks- årige haft glæde af besøg af frivillige læseheste.  Læsehestene er et projekt under +DIG, der sætter fokus på at give en ekstra hånd for Lejres børn og unge, så de kan få et dejligt liv.

Læsehestene bliver tilknyttet hver sin institution og kommer jævnligt og læser og taler med en lille gruppe børn, udvalgt af personalet. 

Der er 13 frivillige læseheste fordelt over hele Lejre Kommune. Ved den seneste evaluering var der stor ros og anerkendelse fra institutionerne til læsehestenes engagement og store indsats. 

Læsehestene giver værdi for alle både børn, institution og for læsehestene, som selv sætter stor pris på samarbejdet og netværket.

Flere læseheste
I starten af februar og marts afvikler projektet +DIG to kurser for læseheste sammen med pædagoger og bibliotekarer i Læseleg, hvor formålet er at lære sammen, få en fælles viden om børns sprogstimulering og teknikker til at arbejde med det.

Der er brug for flere læseheste, fortæller kulturkonsulent Kari Haugan Engberg.

– Kontakt mig, hvis du vil være med på den ene eller den anden måde. Hvis du har lyst til at være med på holdet eller har ideer til andre aktiviteter, du kunne tænke dig at lave med en gruppe børn eller unge. Det kunne foregår på biblioteket eller på den lokale skole.  

Der er allerede nogle tanker om en strikkesalon for unge, en tøjbyttedag eller måske en lektiecafé. 

Kari Haugan Engberg, mail: kaen@lejre.dk, tlf: 2479 0312

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »