Vikinger, børnehiphop og krabbeklap

Vikinger, børnehiphop og krabbeklap

Selv om du og familien skal på sommerferie, så er I garanteret hjemme noget af sommeren, og ville det være oplagt at dykke ned i den stribe aktiviteter, som Frederikssund Kommune har samlet. Der er lidt for enhver smag at vælge imellem.

 
Af Palle Bruselius

 

HORNSHERRED: Frederikssund Museum og Frederikssund Vikingeboplads står bag en stribe aktiviteter, alle naturligvis med fokus på vikinger.
Har du nogensinde tænkt over, hvad en ægte viking spiste til frokost? Og tør du smage? Kunne du tænke dig at møde en ægte viking og finde ud af om, der mon har boet vikinger i Frederikssund? Dette og meget mere kan du få styr på ved at besøge museum og vikingeboplads på udvalgte dage.
Den 27. juni kl. 11-16:00 kan du smage på vikingemad og skyde med bue og pil på Vikingebopladsen. Den 28. juni kl. 11-16:00 kan du male egen runesten og lave dit eget vikingesværd samt møde en viking (børnerundvisning kl. 11:00 og kl. 13:00. Målgruppen er børn i alderen 5-12 år og deres familier. Det foregår på Frederikssund Museum
Den 29. juni kan du lære hvordan man laver vikingeperler og lave  din egen af fimo-ler.
På Vikingebopladsen er der kl. 13:30-16:00 mulighed for at lege som en ægte viking i museets have.
Den 4. juli kl. 11-16:00 kan du igen smage på vikingemad og skyde med bue og pil på Vikingebopladsen
Den 5. juli kl. 11-16:00 er det igen muligt at male en runesten og lave dit eget vikingesværd. Mød en viking (børnerundvisning) kl. 11 og 13:00. Igen foregår det på Frederikssund Museum.
Den 6. juli gentager Vikingebopladsen, hvordan man laver vikingeperler og lav din egen af fimo-ler, mens
Frederikssund Museum giver dig chancen for at lege som en ægte viking i museets have.

Klap en krabbe
På havnen i Kulhuse kan du fange krabber og se, om det mon er en han eller hun, du har fået fat i. Sammen med naturvejlederne Yuri og Per kan du udforske livet i fjorden med fiskenet og madding, som vil være til låns på stedet. Kom alene eller med din mor, far eller bedsteforældre. Det foregår den 3., 4. og 5. juli i tidsrummet 10:00 til 14:00 på Kulhuse Havn.
Du kan tegne vilde ting med Tegnado-Rune, der lærer dig forskellige teknikker, tips og tricks til at tegne svedige, anderledes og skæve ting som en eksplosion, robotjulemand, zombiefjæs eller en splatklat. Dit vigtigste våben er din fantasi.
Det foregår den 6. juli kl. 14-16:00 på Jægerspris Bibliotek
Har du lyt til at designe din egen rispapirlampe, skal du møde op på Skibby Bibliotek den 10. juli kl. 10-11:30

 
Rytme-workshop
BOOOM er en rytmeworkshop med fokus på fælles puls, fælles energi, fælles fede fysiske beats – og humor. Arrangementet er for alle og finder sted den 26. juli kl. 10:00 i Skibby (i Visionscentret – Bymidten 10) og senere samme dag kl. 13:00 i Jægerspris i Kulturhuset Rejsestalden, den 27. juli kl. 10:00 i Slangerup og senere samme dag kl. 13:00 i Frederikssund.

Hiphop for børn
HipSomHap er Danmarks første rapgruppe for børn. HipHop er en af de største musikgenrer i verden. Alligevel er der aldrig blevet lavet rapmusik til børn i Danmark – før nu. Den står på svedige beats og seje rim, når Anna Spejlæg og Johnny Ligeglad fortæller sjove historier om at fyre den af og gøre det, man har lyst til. Missionen er at underholde og udfordre børnene på deres egne præmisser. HipSomHap taler, rapper og synger med børnene – ikke bare til dem. Målgruppen er børn i alderen 3-12 år. Det finder sted den 30. juli kl. 14:00-15:00 i Kulturhuset Rejsestalden i Jægerspris.
Der er også en række arrangementer i Slangerup og Frederikssund. Se det fulde program på kommunens hjemmeside.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »