Undskyld Herredet

Undskyld Herredet

Af Kjeld Haslund Folketingskandidat
for det Konservative Folkeparti i
 Frederikssund og Halsnæs
Gyldenstens Vænge 139, Frederikssund


Jeg undskylder på det Konservative Folkepartis vegne, fordi personer internt i partiet ødelagde mine chancer for at blive valgt ind på Borgen. Men jeg vil gerne sige 1000 tak til alle jer, der stemte på mig, og til alle jer der overvejede det – indtil to dage før valget. 

Jeg kan godt forstå dem, som ikke turde stemme på mig efter BT’s store løgn om mit exit fra det Konservative Folkeparti. Jeg var og er Konservativ.

Det hele gik ellers rigtig godt, lige indtil to dage før valget, hvor nogle i mit eget parti valgte at stikke mig i ryggen med store sabler. Det er mig totalt uforståeligt, hvordan personer, der er demokratisk valgt til at sikre os Konservative så mange stemmer som muligt, kan finde på at gå hen og gøre lige det stik modsatte. 

Deres handling har kostet os rigtig mange stemmer. Gennem hele valgkampen har disse personer arbejdet imod partiets vedtægter, og handlet ulovligt iht. foreningsjuraen.

Da disse personer gik til pressen, aftalte min kampagneleder og jeg med Hovedkontoret, at vi ikke ville udtale os, fordi vores parti har dårlig erfaring med interne opgør lige op til et valg. Ingen udtalelser fra os = Ingen intern splid. Derfor holdt vi ord og radiotavshed.  

Alt det her fnidder og fnadder skyldes, at vi kandidater til et storkredsmøde i december 2018 blev spurgt, hvordan det gik med vores kampagner. Jeg sagde, at det gik fint i Frederikssund, men at Halsnæs hverken ville hjælpe eller give økonomisk støtte.

Det skal ses på baggrund af, at min kampagneleder 3-4 gange havde forsøgt at sætte et møde op med Halsnæs angående deres hjælp – men de aflyste hver gang 2 timer før mødet. Den ene undskyldning var dårligere end den anden, og det var helt tydeligt, at Halsnæs ikke ville holde møde. 

Min kampagneleder spurgte derefter, om vi skulle prøve at aftale noget via mail – og det var formanden i Halsnæs helt med på. Vi skrev, at de skulle sætte X antal plakater op, og bidrage rent økonomisk med 10.000 DKK. Men det ville Halsnæs ikke. De ville maksimalt sætte 100 plakater op af Mette Abildgaard og så ville de bidrage med max. 2.000 kroner. Dvs, at de faktisk hverken ville hjælpe eller betale noget.

Dette er ikke nyt. I 2007 hjalp Halsnæs heller ikke til, og der gik 2 år før vores daværende formand modtog nogle penge fra Halsnæs. Hver gang undskylder Halsnæs med, at de er så få. Men det passer ikke. Halsnæs er ca ½ størrelse af Frederikssund Vælgerforening. 

Men det er selvfølgelig dejligt, hvis man kan slippe for at betale til en folketingskandidat, så har Halsnæs flere penge til deres egen kommunale valgkamp.

Når Storkredsen ville vide hvordan det gik – så syntes jeg også at de skulle have sandheden at vide. Siden denne dag har formanden, været meget meget sur på mig – fordi jeg sagde sandheden. Det er også derfor han ikke omtaler dette i sin beskrivelse om, hvorfor han er sur. Han kan jo ikke sige – ”Jeg er sur, fordi jeg ikke vil lave noget for folketingskandidaten eller betale til kandidatens kampagne”. Derfor udtaler han sig ikke om dette. 

Partiformændene har ikke forstået, at deres eneste opgave er at sikre så mange vælgere til Det Konservative Folkeparti som muligt. Deres handling har medført det stik modsatte, hvilket også var deres hensigt – til stor glæde for andre kandidater og partier.

Denne spildte kampagne har kostet min kampagneleder og undertegnede 9 måneders arbejde, 1 måneds arbejde for mit team og over 85.000 kroner er brugt til ingen verdens nytte. Desuden er der spillet hasard med vælgertilslutningen for hele Det Konservative Folkeparti her til valget. 

Og så har Frederikssund mistet chancen for at få en arbejdshest ind på Borgen – som ville kæmpe for gratis bro, Frederikssund- og Hillerødmotorvej, Bevarelse af Frederikssund Hospital og Staten skal bygge diger. 

Jeg bryder mig ikke om det. .

Andre artikler fra denne uge