Ugens klumme af Tom Lysgaard

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

 

Det nære sundhedsvæsen

Som borger i Hornsherred har man brug for garantier i forhold til vores lokale sundhedsvæsen. Vi har brug for akut hjælp med eksempelvis ambulancer, som står klar til at rykke ud, når det er nødvendigt. Vi har brug for nærhed, sådan at man som ældre borger kan få den sundhedshjælp, som man har brug for. Kampen for at bevare Frederikssund sygehus, som et fremtidigt sundhedshus bliver en vigtig dagsorden for at sikre sundhedsvelfærd helt ud i den mindste landsby i Hornsherred. Sundhedshuset skal kunne håndtere de mest presserende opgaver, og kunne håndtere mange borgere med kroniske lidelser. De mere specialiserede opgaver eksempelvis kræft skal kunne håndteres på de mere specialiserede sygehuse, Herlev, Riget, og det nye sygehus i Hillerød, når det står klart.

Som pårørende til et nært familiemedlem, har jeg selv oplevet de utrolig dygtige medarbejdere i sundhedsvæsenet, bla indenfor kræftbehandling i Herlev, men har også oplevet vigtigheden af nærhed med de mere basale sundhedsbehov i lokalområdet.

Corona krisen har bevirket et øget pres på sundhedsvæsenet, og arbejdet fremover bliver at reetablere de hængepartier, som er blevet udskudt, men også at se på om sundhedsvæsenet kan omorganiseres, sådan at de lokale sundhedstilbud står helt fremme hos den enkelte borger, og at man som borger kan få en klar behandlingsgaranti, og med mulighed for et frit valg.

Tom Lysgaard: Bosat Jægerspris
Foreningsaktiv Jægerspris underducks (Floorball)

samt Jægerspris tennis og padelklub.
Kredsbestyrelsemedlem Venstre Frederikssund/Halsnæs kredsen.
Medlem af Venstres EU udvalg Nordsjælland. 

 

 

Deltag i debatten
Share.

About Author