Ugens klumme af Tom Lysgaard

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Hiv cyklen frem

Hvis der er noget jeg elsker, så er det at cykle en god tur i vores dejlige Hornsherred. Jeg har fundet en rute på ca 40 km, hvor jeg kører gennem Over Dråby, Dalby huse, Kyndby, Venslev, Ferslev, Skibby, Sønderby, Østby Skuldelev, Tørslev, og Gerlev. Skal ruten være længere kører man Fjorden rundt omkring Roskilde ca 75 km. En dejlig kuperet rute, og det er dejligt afstressende at cykle turen, og man får samtidig også kørt igennem geografien, landskaberne og historien. Man bliver lidt hensat til Jørgen Leth´s malende beskrivelser af landskabet. Vi kan i Hornsherred ovenikøbet prale af, at den tidligere verdensmester i cykling Mads Pedersen har kørt rigtig mange træningskilometer i Hornsherred. 

Nu får flere cyklister glæde af mere sikker trafik, efter at man nu har lavet en god cykelsti fra Dalby til Rute 53, og senere går cykelstien til Kulhuse i gang. Det giver nye gode muligheder for gode cykeloplevelser. Introduktionen af elcyklen giver også helt nye muligheder, da folk kan komme længere ud, uden at være fuldstændig udkørt. 

Lad os alle gribe chancen for at give et godt løft til vores cykelinfrastruktur, og bruge vores cykel oftere. Det er godt både for klimaet, men i den grad også for vores mentale helbred, som er stærkt udfordret i de her Corona tider. 

Tom Lysgaard bosat Jægerspris
Foreningsaktiv Jægerspris underducks (Floorball)
samt Jægerspris tennis og padelklub.
Kredsbestyrelsemedlem Venstre Frederikssund/Halsnæs kredsen.
Medlem af Venstres EU udvalg Nordsjælland. 

Deltag i debatten
Share.

About Author