Ugens klumme af Helle Borg Hansen

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles,
at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode
personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Hornsherred i centrum.

Efterlysning: Kunstnere i Hornsherred

Der er tradition for, at områder omgivet af vand og med et særligt lys, har tiltrukket mange kunstnere. De kvaliteter finder vi også her i Hornsherred, hvor der tilmed er en fantastisk malerisk natur. 

Da jeg flyttede til Skuldelev for ca. 16 år siden, var det første, jeg tænkte: Hvad er der af kunst i Hornsherred, og er her nogle kunstnere, som har lyst til at samarbejde? Derfor efterlyste jeg kunstnere i området, og den virkede som et trækpapir. Inden længe var vi en mere end 50 aktive kunstnere, der dannede fjordkunst.dk.

Det var en sprudlende forsamling af kreative mennesker, der arbejdede på bl.a. at lave en kunstrunde med åbne atelierdøre. Det var et arrangement, som jeg havde set i Sverige, og som jeg havde en drøm om at virkeliggøre her i området.

Det kørte virkelig godt i flere år som et fast forårsarrangement, hvor vi havde masser af besøgende. Så gik det i sig selv, og der er andre, der laver lignende arrangementer – ”Kunst i Pinsen”, der dækker fra midten af Hornsherred og hele Vestsjælland ned til Skælskør, samt Kunstrunden.dk som dækker den nordlige del af Hornsherred og hele Nordsjælland.

”Kunst i pinsen” bliver i år meget speciel for os her i Hornsherred, da det falder sammen med et lokalt arrangement: Grøn pinse i fjordlandet – fra det nordlige Lejre til og med Jægerspris. Det involverer kunstnere, kunsthåndværkere, gårdbutikker mm samt byder på naturoplevelser i vid udstrækning. Og selvom det egentlige ”kunst i Pinsen” kun er for kunstnere i Lejre kommune og nedefter, så er ”grøn pinse i fjordlandet” for hele Hornsherred.

Der er nogle få kunstnere, som har meldt sig, men der er plads til mange flere, og jeg ved, at der er masser af gode kunstnere her.

Det andet arrangement er Kunstrunden.dk, som holder fællesudstilling og åbne atelierdøre til august og starten af september. Det er allerede nu tid at melde sig til. Også her er vi en del kunstnere, der allerede er med, men fra min tid med fjordkunst.dk ved jeg, at der er mange flere at tage af.

Så er du en af de lokale kunstnere, vi endnu ikke har hørt fra, som vil være med i ”grøn pinse” eller ”kunstrunden.dk” så skriv til mig på hbh@hbh-art.dk for at få flere oplysninger.

At være kunstner er ofte en ensom beskæftigelse, samtidig med at vi ikke har ry for at være verdens bedste til at markedsføre os selv. Derfor er der så meget styrke i at slå os sammen. Hvem havde hørt om skagensmalerne, hvis der kun havde været én af dem, eller hvis de havde gemt sig i hver sin hytte?  Så kom frem af busken og vær med i nogle af de mange kunstnerfællesskaber, der er heromkring.

Helle Borg Hansen
Ejer af Atelier HBH-Art i Skuldelev – Maler oliemalerier og modellerer skulpturer. Tidligere formand for fjordkunst.dk. – Danser i gruppen ”Flamenco de Colores” – Bestyrelsesmedlem i Skuldelev bylaug – medlem af turistudvalget i fjordlandet

Share.

About Author