Mindre støj fra Kronprinsesse Marys Bro

Mindre støj fra Kronprinsesse Marys Bro

Af Hans Andersen, Venstre
medlem af transportudvalget
 

Jeg har inviteret transportministeren op til Frederikssund for at besøge Kronprinsesse Marys Bro, så ministeren selv kan høre den stigende støj, der er ved broen. Den invitation har ministeren takket ja til.

Jeg mener, at vi har brug for bedre støjafskærmning på Kronprinsesse Marys bro. Jeg har derfor opfordret ministeren til at få lavet nye aktuelle støjmålinger med baggrund i de aktuelle trafiktal til de kommende forhandlinger om støjbekæmpelse til efteråret.

I Frederikssund Syd og i området omkring Tørslev Have er mange lokale borgere generet af den stigende støj fra Kronprinsesse Marys Bro. 

Siden 1. januar har det været gratis at køre over broen, og det har resulteret i en fordobling af køretøjer på broen. Det er glædeligt, at broen er blevet gratis at køre over, men det skal ikke gå udover lokale borgere.

Jeg vil kraftigt opfordre transportministeren til, at der bliver opsat fartkontrol på Kronprinsesse Marys Bro hurtigst muligt, så vi kan forhindre vanvidskørsel og dertilhørende massiv støj fra især motorcyklister. Det bør ske hurtigst muligt.

Trafikstøj påvirker menneskers trivsel, og det skal tages meget alvorligt. Derfor ser jeg frem til at få besøg af transportministeren, så ministeren med egne øre kan opleve den stigende støj, der plager alt for mange borgere i området.  

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »