Ugens klumme af Charlotte Drue Aagaard

Ugens klumme af Charlotte Drue Aagaard

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles,
at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode
personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Hornsherred i centrum.

Find fællesskaber i bøgernes verden.

Senest er jeg kommet med i et nyt fællesskab – nemlig en lokal læseklub. Lokale kræfter i Skuldelev havde efterlyst andre ligesindede, der som jeg elskede at læse.

Jeg er en læsehest – jeg arbejdede som bogopsætter i mine unge år på vores lokale bibliotek i Kerteminde på Fyn. Når jeg var på job – Så elskede jeg, at forsvinde inde i salen med faglitteraturen – nemlig 99.4, selvbiografier. Her kunne jeg læse i mange timer, når jeg der ikke lige var en vogn klar til mig med bøger på. Her kunne jeg forsvinde inde i en fantastisk og magisk verden formet af bogstaver, alverdens ord og krydret med min egen fantasi. Tilsammen gav den kombination nogle fantastiske oplevelser. Det at læse blev for mig en ganske særlig verden og interesse.

Så bliver man ældre. Flytter hjemmefra og pludselig så glemte jeg bøgerne lidt. Tiden blev brugt på andre ting. Så voksen og mere ansvar – børn og pludselig blev det at læse ofte nedprioriteret i hverdagens almindelige travlhed. Men nu – hvor mine børn er blevet ældre. Så er der kommet mere tid og læselysten har indfundet sig igen. Jeg har altid haft mange bøger stående og særligt krimier og historiske romaner har haft min store interesse. 

Så da et opslag fra en lokal kvinde på Facebook, søgte ligesindede der ville være med til at starte en ny læseklub op. Så jeg skrev, at det ville jeg gerne. 

Vi skiftes til at vælge en bog. Den første var “Tabita” – skrevet af Iben Mondrup. En fantastisk og lidt skræmmende bog, som på vores første møde i Skuldelev førte os langt rundt i forskellige diskussioner og emner – selvfølgelig udover lige at skulle sige hej, spise lune pandekager og drikke te – ja, så skulle vi jo også lige præsentere os for hinanden. Der var jo kun sat 2 timer af – Vi havde næsten ikke tid nok og pludselig var vi, uden at kende særlig meget til hinanden, alle en del af et fællesskab. Et fællesskab op omkring lidenskaben for det at læse. Den næste bog er også valgt – “Pigen fra det store hvide skib” af Jesper Bugge Kold og Mich Vraa – også den er jeg færdig med. Nok mest fordi, at jeg har hørt begge bøgerne som lydbøger. Har næsten ikke kunnet vente på min næste køretur, så jeg kunne lytte og komme videre med romanerne. 

Men uanset om du elsker at læse, spille fodbold, strikke eller andet. Så er der rigtig mange fantastiske fællesskaber i dit lokalområde, også nye – og hvis de ikke dækker dine interesser. Så søg alligevel efter ligesindede – vi er derude i det smukke Hornsherred!

Jeg glæder mig bare til vores næste møde i læseklubben – for det er hjemme hos mig i Lyngerup og jeg er så spændt på at høre, om de andre syntes det samme om bogen som jeg og hvilken retning vores snakke tager. 

Ja – fællesskaber kan virkelig noget ganske særligt!

Charlotte Drue Aagaard bor i Lyngerup. Hun er bl.a. formand for Stafet for Livet – Frederikssund, stifter af HJÆLPSOMME HÆNDER og JULEHJERTER – Jægerspris & Omegn, medstifter og bestyrelsesmedlem i Feminine Fodaftryk samt byrådsmedlem for Venstre i Frederikssund Kommune.

 

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »