Udflugt i mørket med NaturEkspressen

0

SKIBBY: NaturEkspressen inviterer på en tur i nattens mulm og mørke – årets sidste tur.

I dag er langt de fleste af os vant til, at der i døgnets mørke timer er oplyst, når vi færdes uden for. Gadelamper, selvtændende lamper i indkørsler, billygter, lommelygter og endnu flere lyskilder hjælper os med at skabe en illusion af tryghed omkring os.

Et stort flertal af os føler os utrygge i mørke. Den følelse bliver udfordret, hvis man i nogle timer tager NaturEkspressen ud i det mørke, som vore forfædre i århundreder var omgivet af.

Det er for mange en særlig oplevelse at være omgivet af nattemørket i en skov, hvor synssansen i høj grad er sat ud af spillet. Så man i stedet må trække på hørelsen og lugtesansen.

Efter køreturen i mørket, bydes der på pølser og noget varmt på Østby havn.

Praktisk

Afgang: Klokken 19 fra Skibby Skibby Bymidte ved Netto.

Hjemkomst: Cirka klokken 22.

Tag tøj på efter vejret – der er dog læ i vognen.

Om NaturEkspressen

Bag initiativet med NaturEkspressen står Skibby Aktive for Fjordlandet, og bag rattet sidder ti frivillige landmænd.

De er godkendt til persontransport og skal køre vognen fra cirka 1. april til 31. oktober hvert år.

Illustrationerne på siden af vognen er hentet fra ”På eventyr i Hornsherred”, en børnebog som foreningen udgav i forbindelse med åbningen af Kronprinsesse Marys Bro den 28. september 2019.

NaturEkspressen er blevet til med støtte fra Vores Natur-puljen, som de tre fonde Nordea Fonden, 15. Juni Fonden og Aage V. Jensens Naturfond og partnerne DR, Danske Naturhistoriske Museer, Friluftsrådet og Naturstyrelsen står bag samt fra Veluxfonden og Nationalpark Skjoldungernes Land.

Skibby

Share.

About Author

Avatar photo