Uddeling af haveglæde i hele landet

Uddeling af haveglæde i hele landet
x-default

HAVEN: I weekenden den 24.-25. august holder Haveselskabet den årlige Havefestival, hvor cirka 300 private haver i hele landet åbner deres havelåge og lade haveinteresserede mennesker, som de ikke selv kender, komme indenfor og opleve deres haver.

Og selv om det kan føles lidt grænseoverskridende at gå ind på andre menneskers matrikler, så er det også en spændende og helt unik oplevelse at komme indenfor  og se, hvad der gemmer sig bag hækken i de normalt så lukkede og private haver.

– Haveejerne er som regel selv til stede og er klar til at dele haveglæden og gode ideer til havens indretning, valg af planterne og meget mere med de besøgende. Så der er masser af inspiration at få med hjem til sin egen have, hvad enten den er stor eller lille, fortæller Bente Enert, som er kommunikations- og pressechef i Haveselskabet.

Noget nyt hvert år
Havefestivalen flytter hvert år til en ny weekend.

I år er det niende år, at Haveselskabet holder Havefestival. Hvert år har det været en stor succes med mange besøgene i de åbne haver.

Tager man rundt og besøger en håndfuld eller flere forskellige haver i løbet af weekenden, kan man ikke undgå at opleve, hvor forskelligt haveglæden kommer til udtryk i de forskellige åbne haver.

De åbne haver fordeler sig over hele landet – og der er mange forskellige typer af haver: Fra den lille byhave til den store landbohave, fra smukke prydhaven med roser og stauder, store køkkenhave med selvforsyning og til forskellige specielle haver som for eksempel haver i japansk stil eller med sjældne træer, buske eller stenbedsplanter.

Alle festivalhaver kan findes på haveselskabet.dk/festivalhaver. 

I Jægerspris holder Lisbeth Plüger åbent i sin have på Skyttevej 4.

Andre artikler fra denne uge