Tøgersens vildledende debat

0

LÆSERBREV

Af Tom Lysgaard, Jægerspris
Medlem af
Venstre Frederikssund

Tøgersen har nu over mange år sendt det ene læserbrev ind til aviserne efter det andet. Men desværre er det mere udtryk for Tøgersens egne holdninger, fremfor det rent faktuelle omkring Frederikssund, og Vinge´s udvikling.

Jeg har fulgt sagen helt tilbage til 2008, og har været med til at træffe beslutninger omkring Vinge, herunder annulleringen af den første aftale, efter at fortrolige forhandlinger var blevet lækket til pressen.

Faktum fra starten var, at byen Vinge skulle udvikle sig over 20-30 år, og derfor har planerne været at byen skulle udvikle sig i etaper.

Første løsning kunne ikke fungere, og derfor blev projektet delt op i mindre dele. Stationen kom på plads, og staten lagde ca 55 millioner til stationen, og Magasinerne blev oprettet i nærheden. Et projekt til over 230 millioner kroner. Penge som staten har betalt, og ikke kommunen.

Men ikke desto mindre vigtige byggesten for byens udvikling.

Tøgersen påpeger, at han ville det ene og det andet, men det var ikke Tøgersen, som deltog i de forhandlinger. Det var økonomiudvalgets medlemmer fra alle partier, som har valgt at holde en bred politisk opbakning til Vinge.

Venstre brugte mange arbejdstimer på at sikre, at der var bred politisk opbakning til projektet. Selv Enhedslisten kom med til allersidst.

Hvad er status i dag ?

Der er solgt erhvervsgrunde, eksempelvis til Foss for over 40 millioner.

Flere matrikler er solgt til boligprojekter, men vi ved jo godt at byggeriet er presset pt , men det ændrer jo ikke ved, at det vil gå i gang med bump undervejs.

Faktum er også at der ikke er mange ledige byggegrunde i Frederikssund, og derfor vil boligudviklingen foregå i Vinge på sigt, og begrænsede boligområder i Hornsherred.

Derfor er det en uklog strategi fra Tøgersen at kritisere og kritisere. Det fremmer faktisk ikke vores kommunes interesser.

Share.

About Author

Avatar photo