Tid til forandring

0

Af Birgit àRogvi Jungehøj 26 Kyndby Huse,  Jægerspris 

De folkevalgte. Dem der administrere vores penge, kommunerne. De hæfter ikke for deres handlinger, de har lov til at gøre lige hvad de vil, bare de har flertallet bag sig.

Jeg hdar hørt om kommuner hvor De folkevalgte tog beslutninger, som fik store konsekvenser ude i de små byer. Det var fuldstændigt ligegyldigt, om beslutningerne blev taget på et forkert grundlag. De folkevalgte havde talt, altså flertallet.

De folkevalgte tog også en beslutning, om at sælge en grund, hvor køber lovede at bevare noget af det gamle bevaringsværdige, mod et afslag på otte mio. kr. 

Da køberen indså, det blev alt for dyrt trak de i land og meddelte at de ikke kunne bevare noget alligevel, fik det så konsekvenser. Blev grunden solgt til højeste bud eller vinkede De folkevalgte farvel til 8 millioner Gæt selv.

Når pøblen skulle høres, blev der lavet høringer, og folket fik lov til at lave høringssvar. Hermed fik folket indflydelse, for bagefter at stå måbende tilbage, når der ikke blev flyttet et komma.

De folkevalgte stækkede også demokratiet. Pøblen skulle skriftligt stille spørgsmål før byrådsmøderne, og selvfølgelig skulle de afleveres, før indholdet af byrådsmødet blev offentliggjort.

I Frederikssund Kommune har man, efter 60 år med busser til Kyndby Huse, ment, at vi altid har gået til Kyndby, for at få en direkte forbindelse til Frederikssund . 

At der var tale om en helt anden rute, som kun eksisterede i to år, var en bagatel. 

Her burde vores folkevalgte have undersøgt konsekvenserne, for alle tre byer der mistede busserne i august 2019, både før og efter nedlæggelserne. Men det er nok ikke i lovkrav.

Så pyt med de udsatte, de gamle, børn, og unge der oplever ensomhed og familier der ikke har råd til de dyre erstatninger, der nu kan vælges.

Til gengæld er det super vigtigt, at Vinge bliver en succes. Især at der kommer gang i den nye station.

Derfor indsættes straks en ny busrute fra Skibby til Vinge. Hvilke er fantastisk, hvis

vi i Kyndby huse, Dalby Huse og Over Dråby Strand, ikke havde en merudgift på 21 kroner hver vej.

Når valget kommer, håber jeg pøblen, som vælger de folkevalgte, vil tænker sig godt om, før de sætter deres kryds. Måske er det tid til forandring.

Mit kryds bliver i hvert fald sat ud for en, som ikke før har siddet i byrådet.

Deltag i debatten
Share.

About Author