Tak Anja!

Tak Anja!

Inge Messerschmidt,
gruppeformand
Dansk Folkeparti (O)

På byrådsmøde i spørgetimen talte Anja Bisp Pedersen om gensidig loyalitet. En super vigtig egenskab. For, som Anja sagde, skolen er loyal over for de tiltag, der kommer fra kommunens/byrådets side. Og sådan skal det jo være.

Men Anjas mission var tilsyneladende en helt anden. At stille spørgsmål til min loyalitet efter fastelavnsfesten på Jægerspris skole.

Som byrådsmedlem repræsenterer jeg et politisk parti og kan have en holdning til forskellige sager. Alle sager.

Dog undrer det mig, at denne reaktion først kommer nu – to måneder efter fastelavn – midt i en ophedet debat om noget helt andet – nemlig DSB!

Borgmesteren gav ordet til Anna Poulsen, formand for Skole, Klub og SFO, så jeg kunne ikke få lov til at svare på Anjas spørgsmål til mig om min loyalitet.

Anna Poulsen kommer med en opsang om, hvordan politikere skal opføre sig, og hvornår vi må komme med holdninger og udtalelser. Undskyld mig! Er det ikke det, det hele handler om? At vi er forskellige politikere i forskellige partier med forskellige holdninger til det, der sker omkring os!

Så hvor blev loyaliteten af i forhold til de mennesker. der føler sig voldsomt udsat grundet markante og aggressive demonstrationer rundt om i Danmark med slagord som Jihad mv.

Jeg beskyldes for at udtale mig overilet og på uoplyst grundlag. At jeg ikke har ringet til skolebestyrelsen eller skolen.

Jeg tager udgangspunkt i det billede, der er blevet offentliggjort af veje, jeg ikke er bekendt med. På billedet ser jeg en udklædning, hvor ansigtet er tildækket, bombebælte om maven og en udklædning, der sendte nogle klare signaler for mig. Med tanke på al den krænkelseskultur, de hændelser der sker på skoler og andre steder omkring os, hændelser der kommer tættere og tættere på, så skal man i min verden som voksen forholde sig til de signaler, en udklædning kan sende.

Sænker vi først barrikaderne og ser gennem fingre med det, der sker omkring os, hvad bliver så det næste?

Spøjst, der kun må være en holdning i denne sag.

Jeg er også blevet udskammet på Facebook ang mit debatindlæg. Der henvises til counterstrike spillet. Men når jeg googler counterstrike, er der ikke nogen billeder, der matcher fastelavnsbilledet.

I min verden er det utroligt, at man kan reagere voldsomt på en negerbolle og en eskimois, men mene det er ok at bære maskering og noget, der ligner et bombebælte (selv om det siges ikke at være det!)

Men tak, Anja, for at åbne den igen!

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »