Streaming af byrådets møder

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Allerede med budgetaftalen for 2021 blev det besluttet, at arbejde for at Byrådets møder i fremtiden kan blive streamet, så borgerne kan følge med i byrådsarbejdet online. 

På det seneste møde  vedtog et enigt Byråd at indføre en alt-i-én-løsning, der både kan bruges til at streame byrådsmøder og borgermøder, og hvor udsendelsen efterfølgende bliver tilgængelig på kommunens hjemmeside on-demand.

Lovgivning skal overholdes
Selv om man skulle tro, at det i 2021 er en simpel sag at streame eksempelvis møder online, så er sagen ikke helt så enkel for offentlige myndigheder. 

Der er en række love og regler, som skal opfyldes,  før en kommune lovligt kan streame sine møder til offentligheden. 

Den tekniske løsning, der vælges, skal derfor fungere på en måde, så kommunen overholder både persondataregler, databeskyttelsesloven, loven om webtilgængelighed, cookiebekendtgørelsen og forskelsbehandlingsloven.

Kan fungere fra efteråret
Etableringen af livestreaming-systemet vurderes at koste 258.000 kroner med årlige driftsudgifter på anslået 209.000 kroner for software, streaming og vedligeholdelse af udstyr. 

Løsningen ventes at kunne fungere pr. 1. oktober. Dog med forbehold for leveringsproblemer på IT-udstyr på grund af Covid-19.

Deltag i debatten
Share.

About Author