Stor interesse for varmepumper og grønne forbedringer i huset

0

Mere end 100 borgere har deltaget i videomøder arrangeret af Lejre Kommune. Møderne er en af de indsatser, som er med i ”Vores Sted – Vores Klimaplan”, der lige nu er i høring.

LEJRE KOMMUNE: Hvorfor skal jeg udskifte oliefyret, når nu det virker? Hvordan får jeg en varmepumpe? Hvor skal den være, og hvordan får jeg tilskud? 

Det var bare nogle af de mange spørgsmål, som skulle besvares på to videomøder – webinarer – om mulighederne for en grønnere boligopvarmning. 

Lejre Kommune havde inviteret SparEnergi til arrangementet for at tilbyde borgerne uvildig vejledning og opdateret viden om de fordele, der lige nu er, hvis man ønsker at skifte sit oliefyr, pillefyr eller naturgasfyr til en varmepumpe. 

Og blandt de opløftende budskaber var, at udskiftningen af især oliefyr ret hurtigt tjener sig hjem.

Opvarmning – en vigtig brik i klimaplanen
30 procent af CO2-udledningen i Lejre Kommune stammer fra energiforbrug.

 Private husstande står for cirka halvdelen af udledningen, og her er varmeforsyningen den største kilde til C02.

Kommunalbestyrelsen har netop sendt Lejre Kommunes klimaplan 2020-2050, Vores sted – Vores Klimaplan, i høring frem til nytår. Med aftenmødet om varmepumper tog kommunen fat på ét af de konkrete mål i klimaplanen – nemlig at oliefyr så vidt muligt udskiftes til varmepumper.

Fordelen ved varmepumper er, at de kører på el. Da elektriciteten i stadig større grad kommer fra vedvarende energi, er varmepumper en klimavenlig løsning.

Deltag i debatten
Share.

About Author