Stor fondsbevilling til Selsø Slots vinduer

Stor fondsbevilling til Selsø Slots vinduer

SELSØ: Kort før påske modtog bestyrelsen for Selsø Slot den glædelige nyhed, at Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden har bevilliget to millioner kroner til restaurering af slottes vinduer.

Selsø Slot nærmer sig derfor en fuldfinansiering af det store renoveringsprojekt.

Selsø Slot markerer i år 50 året som Herregårdsmuseum, og selve slottet er godt 450 år gammelt.

For lidt mere end fem år siden fik slottet nyt tag, og portbygningen blev renoveret. Nu er det de i alt 60 store vinduer, der står for tur.

– Vi er utrolig glade for den generøse bevilling fra Louis-Hansen Fonden, fortæller bestyrelsesformand Iben Bækkelund Jagd.

– Den bringer os et stort skridt tættere på målet og er et skulderklap til de mange frivillige, som hver dag arbejder for at passe på slottet og åbne dørene for de mange besøgende.

Store planer

Renoveringen af vinduerne er en del af en større plan for stedet, som på sigt også kan omfatte restaurering af de fine håndtrykte tapeter og etablering af nye aktiviteter.

Renoveringen vil betyde et mere stabilt indeklima på slottet og dermed også give bedre muligheder for at lave udstillinger.

– Slottet fortæller en spændende historie om livet på egnen gennem flere hundrede år. Men selve slottet har også en rigtig stor bygningskulturel værdi. Særligt vinduerne er en af de bærende fredningsværdier på slottet, og derfor er det utroligt dejligt, at vi kan se frem til, at denne del af kulturarven bevares mange år endnu.

– Bygningerne er en vigtig ramme for det liv, som har udfoldet sig gennem historien. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi også passer på de steder, så både vi selv og vores efterkommere kan fornemme tiderne, siger Iben Bækkelund Jagd.

Et jubilæumsår

Selsø Slot ejes og drives af en fond med hjælp fra mange frivillige både lokale og folk langvejs fra med en kærlighed til stedet.

Selsø modtager driftsstøtte fra Frederikssund Kommune og indgår i tæt samarbejde med blandt andet Nationalpark Skjoldungernes Land.

Slottet åbner for sæsonen med en lysfest torsdag den 4. maj, og frem til efteråret er det muligt at besøge stedet, komme med på omvisninger og deltage i forskellige aktiviteter.

Særligt i år, hvor det er jubilæumsår, er der ekstra mange oplevelser at få.

Andre artikler fra denne uge