Stil forslag til politikerne

Stil forslag til politikerne

LEJRE KOMMUNE: Hvis man som borger i Lejre Kommune gerne vil have indført eller ændret noget i sin hjemkommune, så er muligheden der nu. 

Alle borgere over 15 år kan stille forslag på kommunens hjemmeside. Og hvis tilstrækkeligt mange bakker op, bliver forslaget behandlet i kommunalbestyrelsen.

For at politikerne skal tage emnet op, er det en betingelse, at 650 af kommunens borgere ønsker det. De 650 stemmer svarer omtrent til, hvad der skal til for at få en plads i kommunalbestyrelsen.

På hjemmesiden kan borgerne både stille deres eget forslag og stemme på andres.

Men der er også andre muligheder: På kommunens biblioteker og på borgerservice i Hvalsø ligger blanketter, som kan benyttes til formålet. Her er også postkasser, man kan lægge blanketten i.

Kommunalbestyrelsen har diskuteret, om det var nødvendigt med en NemID-løsning. Det skulle sikre, at ingen stemmer flere gange, og at alle, der stemmer faktisk bor i kommunen. Men politikerne har besluttet en tillidsbaseret løsning, som både er enklere og billigere. 

Derfor vil der med mellemrum blive udtaget stikprøver blandt stemmerne. 

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »