Slaraffenland på Hornsherredvej

0

LYNDBY/KIRKE-HYLLINGE: – ”Hold da op” og ”Det var da helt fantas-
tisk”, udbryder kunderne som regel, når de besøger Day-Dreamer for første gang.

Det kan man godt forstå. For når man har bevæget sig ned ad grusstien til Hornsherredvej 139 i Lyndby, så bliver man overvældet.

Af alle de store, smukke krukker uden for livsstilsbutikken, og af det udvalg af varer, der er indenfor. Bedst, som man tror, at nu må han da have set det hele, så får man øje på endnu et rum og endnu en hylde med spændende ting. Brugskunst, sæber, tøj, tasker, smykker, tæpper, puder, gavekurve, fodtøj og diverse ting til at fylde i maven. Der er også en havecafe og ”hyggehjørnet”, der især er populært hos mændene.

– Her er det kvinderne, der venter på mændene, siger Maria Løf og peger rundt på hylder med portvin, rom, whisky og gin.

– Der er en 100 års portvin på vej. Der bliver kun produceret 88 flasker. Og vi har reserveret de tre.

En drøm tager form

En lun septemberdag i 2019 kørte Maria Løf og hendes kæreste ud i det blå og endte et sted, hvor de ville nyde en is.

Her opdagede de en lille gårdbutik, hvor små erhvervsdrivende kunne udstille deres produkter – og faldt blandt andet for en økologisk hudplejeserie, gin og nogen fine unika møbler lavet af gamle vintønder.

– På vejen hjem kunne jeg mærke en varme brede sig indeni. Noget stort var på vej, fortæller Maria Løf, der de efterfølgende dage gik lidt rundt om sig selv, al timens hendes hjerne slog kolbøtter.

– Jeg fortalte min kæreste om en idé til en butik, jeg længe havde drømt om. Men måske var for stor en mundfuld at kaste sig ud i som 46-årige. Uden tøven sagde han blot: – ”Lad os forfølge din drøm og se, hvad der sker”, fortæller hun smilende.

Nu som selvstændig

Pladsen var der, og den 1. december 2019 åbnede Day-Dreamer.

Halvandet år efter sagde Maria Løf sit job op for at blive selvstænding.

– Jeg startede med få varer og tjekkede hele tiden, hvordan det gik i forhold til leverandører og mål. Hver gang, der kom penge i kassen, vekslede jeg dem til nye leverandører, fortæller hun.

– Jeg er så glad for vores loyale kunder. De går og hygger sig. Folk bruger rigtig megen tid herinde og flere giver udtryk for, at nu behøver de ikke længere køre til Roskilde for at købe gaver osv.

Day-Dreamer har åbent alle dage undtagen mandag.

Og inden længe kan kunderne også glæde sig over Maria’s eget tøjmærke ”Day-dreamer”.

– Jeg er uddannet inden for tøjbranchen. I første omgang kommer der mit bud på to kimonoer, en kjole med pufærmer og en slå-om-kjole, siger hun.

Share.

About Author