Skibby Aktive vil udgive en børnebog

Skibby Aktive vil udgive en børnebog

Skibby Aktive for Fjordlandet vil bruge broindvielsen til at gøre opmærksom på den midterste del af Hornsherreds herligheder.

Af Conny Probst

HORNSHERRED: Skibby Aktive har søgt og fået bevilget et tilskud på 40.000 kroner fra fritids- og kulturudvalget til udvikling og produktion af en børnebog, som skal formidle den midterste del af Hornsherred – som er direkte forbundet med broen.

Børnebogen, der bliver på cirka 24 sider, kommer til at rumme fortællinger om landskaber og seværdigheder i Hornsherred. De to midterste sider er blandt andet afsat til et kort, der viser de steder, der omtales. 

Bogen trykkes i 15.000 eksemplarer, og Vejdirektoratet har givet tilladelse til, at den omdeles gratis i de områder, der rummer aktiviteter for børn og familier på den officielle indvielsesdag. 

Den resterende del uddeles efterfølgende fra strategiske steder til potentielle og eksisterende gæster og turister. 

Bogens endelige finansiering er ikke på plads. Det arbejdes der aktivt med, fortæller formanden for Skibby Aktive for Fjordlandet, Morten Kremmer.

– Frederikssund Kommune har stillet en underskudsgaranti på 40.000 kroner, så det har været muligt at igangsætte det store projekt.

For børn og voksne
Kronprinsesse Marys Bro er den største begivenhed i Hornsherred i 80 år. Skibby Aktive for Fjordlandet ønsker at bruge indvielsen til at gøre opmærksom på den midterste del af Hornsherreds herligheder. 

Hensigten er at gøre besøgende opmærksomme på naturskønne og historisk interessante områder og derved så et frø, som giver dem lyst til at vende tilbage som turister eller som nye beboere i området. 

Bogen skrives og tegnes af børnebogsforfatter og illustrator Karen Borch. Hun har blandt andet udgivet børnebogen “På flyvetur med Alf og Dora”, hvor hun på versefødder lader to feer flyve rundt og beskrive naturen. 

Det var den flotte anmeldelse af bogen, der gjorde Skibby Aktive opmærksom på, at Karen Borch kunne skabe en fin bog om fjordlandet. 

Natur og landskab
Fortællingen starter med at tage læseren på rejse over broen. Via Fjordstien, Pontoppidans rute, MS Svanen, faunapassager etc. kommer man rundt til særlige steder. 

Generelt tager fortællingerne udgangspunkt i naturen og landskabet for at skabe læring omkring fjordlandets natur og særlige steder for børnene, og for at vække de voksnes interesse for området. 

Steder/fortællinger der kan blive en del af bogen, er Møllekrogen, Skuldelev Ås, Eskilsø, Selsø, Skibby Kirke og historien om dokumentet i muren (Skibby Krøniken), Mørkebjerg, langdysserne og de andre fortidsspor i Rendebæk-området, Svanholm, Dalby Huse Strand og Kyndbyværket. 


Andre artikler fra denne uge

Jul på Selsø Slot


SELSØ: 7. og 8. december omdannes Selsø Slot til et hyggeligt juleslot med varm gløgg og lune æbleskiver. Lokale kunsthåndværkere

Læs mere »