Sådan får du en sjov sommerferie med børnene

Sådan får du en sjov sommerferie med børnene

Sommerferien nærmer sig, og hvis man er en familie med børn, er det vigtigt, at man finder på nogle sjove aktiviteter, som børnene vil sætte pris på. Det er altid dejligt for et barn at kunne møde op i skolen efter en ferie med en masse sjove og spændende historier til klassekammeraterne. Det gør derfor også en rigtig stor forskel for et barn, hvis man som forældre rent faktisk planlægger nogle sjove ting, i kan lave sammen under ferien. I sommerferien kan man for eksempel lave en hel masse projekter sammen med børnene. Man kan også rejse hen et sted på ferie, så de kan få lov til at nyde nogle nye omgivelser, hvad end det er i Danmark eller et andet land. Det er selvfølgelig ikke sikkert, at budgettet er til en ferie udenlandsk, men her kan man altid låne penge, hvis det er det, man brænder mest for. Ellers er der heldigvis også mange andre måder, man kan hygge sig med børnene over sommerferien, som ikke koster særlig mange penge. Man kan sagtens finde på nogle spændende og sjove projekter, som kan laves derhjemme, hvis man ikke har mulighed for at rejse væk. Det er derfor bare om at finde de aktiviteter, som passer bedst ind i jeres skema. 

4 sommerferieprojekter
du kan lave med børnene

Hvis man vælger at blive hjemme i sommerferien, er det vigtigt, at man finder på nogle aktiviteter, som kan underholde børnene og give dem nogle gode minder. Det er dog ikke altid lige let at finde på kreative projekter selv, og derfor er der her 4 ideer til sjove sommerferieprojekter. 

  1. Fingermaling. At male med fingrene er en populær klassiker, som de fleste kender til, og det er der også gode grunde til. Det er en super sjov måde at lave pynt på, hvor man hver især kan få lov til at være kreativ. 
  2. Bagværk. Det er oplagt at lave noget bagværk hen over sommerferien. Man kan for eksempel lave cupcakes eller cookies, hvor børnene kan få lov til at stå for dekoreringen. Det er en super nem måde at få børnene ind over projektet, så de føler, at de har en indflydelse på resultatet af kagerne. Her kan man også være kreativ og dekorere kagerne med inspiration fra sommeren. 
  3. Skattejagt. Skattejagt er også en velkendt aktivitet, som børn elsker. Det fungerer på den måde, at man gemmer ting og sager rundt omkring i haven eller andre steder, hvorefter børnene får lov til at gå på jagt efter de forskellige ting. Det er en sjov aktivitet, som børnene helt sikkert vil elske. 
  4. Lav perler. Hvis man gerne vil skabe en rigtig god stemning i hjemmet, kan man vælge at lave forskellige perleplader. Det er også et projekt, hvor man let kan få børnene indover. Der er et hav af muligheder for, hvordan man kan lave forskellige figurer. 

Andre artikler fra denne uge