Ibrugtagningsfest i kultur-cafe

Ibrugtagningsfest i kultur-cafe
Medlem af bestyrelsen Pia Erlund kigger på farver sammen med cafemedarbejder Karin Jessen. Foto: Steen Westh

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Af Conny Probst

SØNDERBY: Da støtteforeningen ”Bru’sen Sønderby” i starten af året indgik en aftale om at købe den gamle brugsejendom  i Sønderby for en million kroner, var køber et nystiftet anpartsselskab. Købet blev muligt ved, at en kreds af investorer tilsammen lagde en udbetaling på 40 procent af købesummen, mens resten blev finansieret ved lån.

De 40 procent svarer til 400 anparter af 1.000 kroner, som man satser på at sælge til byens borgere, så ejerskabet til Sønderbys nye fælleshus – ”Sønderby kultur-cafe og bryghus” – kan blive fordelt på den bredest mulige ejerkreds. 

– Pt. har vi solgt omkring 140 anparter, fortæller en glad Pia Erlund, der er medlem at støtteforeningens bestyrelse.  

Mange gæster
På overtagelsesdagen den 1. maj blev der holdt ibrugtagningsfest, hvor man fejrede købet. Ved samme lejlighed var der mulighed for at få medindflydelse på, hvilken farve træværket skal have. 

– Det var noget af et tilløbsstykke; der kom omkring 100 mennesker. Vi solgte mad og drikke, og musikken blev leveret af MES, der spillede i et par timer, siger hun.

Frem til den 12. maj klokken 14 kan man fundere over, hvilken af fire foreslåede jordfarver, bygningens træværk skal smykkes med. 

– Vi synes, folk skal have lidt tid til at gå og

– Når de har bestemt sig, skal de putte deres valg i stemmeurnen. Vi annoncerer på vores facebook-side, hvornår der er åbent, så man kan komme til at afgive sit svar, fortæller Pia Erlund, der er i færd  med at søge tilladelse til at åbne en lille café i lokalerne.

Når farvevalget er på plads, skal man i gang med  at pynte på træværket – og pudse og kalke den tilhørende bolig.

[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”39524,39525,39526″ img_size=”800×400 pixel”][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge