Skal Hornsherred bare udsultes ?

Skal Hornsherred bare udsultes ?

Af Inge Seidelin

Kærstrædet28, Vejleby

4050 Skibby

Først tak til Randi Brun Petersen for den 13/9 her i avisen at gøre opmærksom på forskellene indenfor Frederikssund Kommune.

Dette er skrevet lidt i affekt, for hvor har hun ret, og jeg kan bidrage med egne oplevelser.

Vi kom til Vejleby fra Vestegnen i 2019 og nyder virkelig områdets fred og ro her. Men måske er der lidt for meget fred og ro, for vi fik også hurtigt følelsen af, at Hornsherred var et udkantsområde i kommunen og talte i spøg om at komme til Sjælland, når vi krydsede en af broerne østpå.

Den tidligere borgmester gav klart udtryk for dette synspunkt, da han i et interview for nogle år siden omtalte Hornsherred som ”dem ovre på den anden side”. Tak for kaffe!

Vi håbede, at den nye borgmester ville prioritere bare en smule anderledes, men desværre fortsættes tilsyneladende, hvor den tidligere slap.

Vi oplevede hurtigt, at man praktisk talt ikke kunne telefonere herfra uden en fastnettelefon. Det var som at jagte pokemons at finde et sted indenfor matriklen med bare en enkelt antennepind på telefonen

Alligevel talte den tidligere borgmester for nogle år siden med næsten våde øjne om at ”nu skulle der 5G til Frederikssund”, for nu skulle det være nemt at kommunikere.

I Vejleby ville vi have været glade bare for 3G, og det er ikke blevet meget bedre siden. Men telenettet er jo ikke et offentligt anliggende men private selskabers legeplads. Længe leve liberalismen.

Der spares på vejene ”herovre”. Mange steder er de meget smalle, og kanterne er eroderet bort af regn i samspil med tung trafik med dybe kratere til følge, så cykeltransport nærmest er livsfarligt. Min cykel har stået stille i 3 år nu.

Der er i forvejen ikke megen busdrift ”herovre”, men vi holder skindet på næsen, fordi vi har bil. Alligevel vil man spare på Hornsherreds busser, så endnu flere gøres afhængige af bilen, og ”fanden tager de sidste”..

Seneste påfund er at spare Dalby Skole væk. Så nu er der vel snart heller ingen skoler tilbage ’herovre’?

Også færgen Colombus står for skud, men den sejler jo også mest ”ovre på den anden side”.

I Lokalavisen den 13/9 står, at Skibby har fået en akutbil. Men den står i Frederikssund – altså et godt løft til regionen, bare ikke ”herovre”.

Måske kommer akutbilen en dag til Skibby, men tør man tro på det?

Altså dårlig telefonforbindelse, livsfarlige veje, næsten ingen busser, ingen færge, ingen børn men måske flere nærdøde patienter.

Skal Hornsherred bare udsultes, indtil alle er flyttet/flygtet?

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »