Se historiske luftfotos

Se historiske luftfotos

FREDERIKSSUND: Med kommunens digitale kortfunktion (www.frederikssund.dk – skriv “digitale kort” i søgefunktionen) kan man få overblik over en lang række informationer;  blandt andet natur, miljøforhold, veje, trafik og forsyning. 

Som noget helt nyt er det nu også muligt at kigge i en kulturhistorisk skattekiste fyldt med historiske luftfotos primært fra perioden 1936 – 1992. Der er masser af fotos fra Frederikssund Kommune – både af hele byer og af mindre dele af byerne eller enkeltstående huse eller gårde.

Kongelige Bibliotek
De mange fotos kommer fra Det Kongelige Biblioteks luftfotosamling, der i dag har 5,2 millioner enheder. Mange af disse er nu digitaliseret og gjort tilgængelige via kommunens digitale kortfunktion. 

Samlingen består primært af klassiske skråfoto af gårde, huse og byer fra perioden 1936-1992. 

Samlingen har også en lang række lodfotos, der oprindeligt blev fremstillet med kortlægning eller militære formål for øje.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »