Se 220 køer hoppe foråret i møde

0

Kom til Økodag på Bækkenstoft.

KIRKE HYLLINGE: Siden 2005 har Økodag hvert år fået omkring 150.000 danskere til at besøge økologiske Arla-gårde rundt omkring i Danmark for at opleve de forårskulrede økokøer springe på græs. 

Efter at have været sat på pause de seneste to år på grund af corona, er et af Danmarks største årlige events nu endelig tilbage. Og landmændene ser frem til igen at kunne åbne dørene for glade gæster til en sjov og lærerig dag på landet.

 Blandt de mange økologiske Arla-landmænd, der åbner deres gårde op til Økodag den 10. april, er Per Thomasen, der siden 1998 har drevet Bækkenstoft i Kirke Hyllinge. 

Landmand Per Thomasen og hans hustru Tina glæder sig hvert år til at lukke de 220 sortbrogede malkekøer på græs, når foråret springer ud. 

Og med et forventet besøgstal op imod 5.000 gæster og et landbrug, der breder sig over 400 hektar, er det heldigt, at både familie, medarbejdere og landmænd i nærområdet træder til under både forberedelserne og på selve dagen.

Per Thomasen, der startede som landmand i 1985, overtog Bækkenstoft i 1998 sammen med sin hustru Tina og deres tre børn, der nu er voksne. Der gik ikke længe, før de omlagde til økologisk mælkebedrift, og siden har landmanden ikke set sig tilbage.

Økodag er et samarbejde mellem Økologisk Landsforening og de økologiske mejerier.

Share.

About Author