Særlig ildsjæl modtog Handicapprisen 2023

Særlig ildsjæl modtog Handicapprisen 2023
Handicapprisen er en figur lavet på metalværkstedet på AKU Center Højagergaard. Foto: Frederikssund Kommune.

FREDERIKSSUND: Thomas Ulrik Wester har fået Handicapprisen 2023 for sin store indsats for at skabe forståelse og livskvalitet for borgere med sindslidelser.

Thomas Ulrik Wester har blandt andet været formand for SIND i Frederikssund i næsten 14 år.

Det er Handicaprådet, der beslutter, hvem modtageren af prisen skal være. Men traditionen tro, var det borgmesteren, der overrakte prisen.

– Kære Thomas: Gennem dit arbejde som formand for lokalforeningen SIND gennem snart 14 år, har du arbejdet engageret og utrætteligt for at give psykisk syge og sårbare et godt liv.

– Men dit engagement går længere tilbage og det samme gælder ikke mindst din tro på recovery og det aktivt at deltage.

– Jeg husker, hvordan vi omkring 2008 arbejdede med ”Vi satser på mennesker og muligheder”. Med hjertet, det røde hjerte, over mennesket. En sætning og et grundlag, som alle i psykiatrien havde med sig – netop i hjertet. Du var med, sagde borgmesteren.

Thomas Ulrik Wester har været formand for SIND Frederikssund-Egedal siden 2010 og inden da var han næstformand.

Han er selv bruger af psykiatrien og har derfor et solidt kendskab til sindslidende og deres forhold. Det har han formået at bruge gennem årene på en positiv og bidragende måde.

Derudover har han blandt andet været engageret i TEAM VIKINGERNE og i brugerrådet i Frivillighuset.

Prisen består af en buket blomster, et diplom og en flot figur, som er lavet på maskinværkstedet på AKU Center Højagergaard.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »