En chance mere

En chance mere

Læserbrev

Af Byrådsmedlem
Niels Martin Viuff
Det Konservative Folkeparti

Som formand for fagudvalget Unge, Fritid og Idræt er det glædeligt, at vi i Frederikssund Kommune nu laver et styrket 10. klasses tilbud til vores unge.

Fra skoleåret 24/25 vil det nye tilbud træde i kraft, og vi vil dermed have større chance for at gribe nogle unge mennesker, som ellers ikke ville komme videre i uddannelsessystemet.

Jeg mener, at det er et super initiativ, og vi kommer til at gøre 10. klasse mere attraktiv. Og det er samtidig en chance mere for de elever, som gerne vil være eksempelvis håndværkere, men ikke har adgangskarakterer til at komme på teknisk skole.

Dette er en mærkesag for mig, og noget jeg snakkede meget om under valgkampen, da jeg mener, at vi skal være ambitiøse og skabe et undervisningsmiljø i hele vores kommune, der er med til at motivere eleverne til videre uddannelse.

Jeg ser meget gerne, at vi kombinerer 10. klasses tilbuddet med noget erhvervspraktik, så eleverne kan få lov at se lyset for enden af skoletunnelen, blive motiveret til at gøre mere ved skoletiden og dermed får bedre muligheder for fremtiden.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »