Rullende naturskole

Rullende naturskole

EJBY: Tirsdag formiddag den 4. april blev der navngivet et helt nyt koncept på Ejby havn.
Nærmere bestemt drejer det sig om ”Den rullende naturskole”, der består af en trailer proppet til randen med alverdens udstyr til at udforske fjordene omkring Lejre med.
Ved indvielsen deltog storgruppen fra Rollingen i Ejby, og flere andre interesserede.
Det traileren først og fremmest skal bruges til er en turne i Lejre kommune, hvor den får fire stoppesteder i løbet af sommeren.
Første gang bliver i Herslev Havn den 9.-10. juni samtidig med rejsning af blåt flag, mens anden gang bliver den 16.-17. juni ved Ejby Sejlklub, der ligger for enden af Nagels rende i Ejby. Den tredje gang finder sted på Munkholmbroen på Lejresiden den 11.-12. august. Den sidste gang bliver ved Lyndby jolleklub/Maritimt forsøgscenter den 1-2 september. Det er ganske gratis at deltage.
Modellen er at på fredagene er der muligheder for skoleklasser, daginstitutioner for at deltage, og på lørdagene kan forældre/bedsteforældre med børn deltage.
Traileren er kommet til verden ved et sponsorat fra Veluxfonden, der har givet medlemmer Dansk Naturfredningsforening over 65 år mulighed for at søge penge til formidlingsprojekter.
Bag dette projekt står Carsten Christiansen, der er naturguide hos Dansk Naturfredningsforening i Lejre.
– Jeg har dermed fået opfyldt min ønskedrøm, nemlig at lave en mobil naturskole, siger Carsten Christiansen.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »