Renovering af præstegården

0

SKULDELEV: Fra Henrik Schlytter, borger i Skuldelev, har vi modtaget nedenstående historie om renoveringen af byens præstegård:

– Når man kører ind i Skuldelev med 40 km/t, ser man vores nye brugs på venstre hånd.

Her lå oprindeligt Skuldelev Kro, men den brændte i 2014. Grunden har ligget som et grimt ar på byen, indtil det grimme ar blev til en smuk svane: Vores nye Brugs. Den 18. marts 2021 slog brugsuddeler June Carlsen dørene op til den nye brugs, som blandt andet blev finansieret af byens borgere igennem coop crowdfunding

 På højre side ligger det firfløjede anlæg præstegården fra 1841. Fredet 1959. Præstegården trænger til en opdatering indvendig. 

– Inden vi kommer ind i præstegårdens gård, skal vi  køre op ad indkørslen. Her er der opsat moderne lamper, der slet ikke passer til den gamle 180 år gamle dame. 

I gården holder en miljøvogn, så håndværkerne kan komme på toilettet under restaureringsarbejdet.

Det er Søndergaard nedrivning, der skal stå for at skille værelserne ad og nummerere eksempelvis karme, paneler og døre. Det er ikke smadremandens elever, der er rykket ind på præstegården, men tre dygtige unge mænd – Mick Trab, Rasmus Jeppesen og Simon Skovager, der går til opgaven med stor ildhu. 

– Det er en fornøjelse at se, hvordan de med kirurgisk præcision får skildt karmene fra væggen. Arbejdet bliver udført med høj tekno musik fra det lille anlæg. 

Ud for hvert lokale er opklæbet en seddel og herpå står, hvad der skal laves i rummet. Der vil nok gå en månedstid med det grundlæggende arbejde. Det bliver spændende at følge restaureringsprojektet.

En heldig præst kan glæde sig til at flytte ind i den istandsatte præstegård, når det store renoveringsarbejde er overstået. 

Foto: Henrik Schlytter

præstegård
Deltag i debatten
Share.

About Author