REMA 1000 er godt på vej

REMA 1000 er godt på vej

Der er fart på byggeriet af den kommende REMA 1000 butik på Elverdamsvej i Kirke Hyllinge. Butikken forventes at blive åbnet til juni.

Af Palle Bruselius

KIRKE HYLLINGE: En stor del af grunden er ryddet, og støbearbejdet er sat i gang. Elverdamsvej 308 er med andre ord godt på vej til at blive omdannet til en ny REMA 1000-butik.
Netop dette har optaget sindene i ikke blot Kirke Hyllinge, men også hele omegnen med sommerhusområder, landsbyer og samt den lidt større nabo by, Skibby. REMA 1000 bliver uden tvivl særdeles vigtig i forhold til handelslivet i hele denne del af Hornsherred.
Går alt vel med hensyn til byggeriet, åbner butikken i juni i år, og det kunne mange andre steder ligne et dårligt valgt tidspunkt, fordi sommerferieperioden ligger lige foran os. Men netop i Hornsherred med de mange sommerhusområder giver det god mening at åbne butikken på dette tidspunkt, påpeger Jonas Nyrop Vestermann, udviklingschef hos REMA 1000.
– Vi vil gøre arealet til et nyt centerområde. Vi ligger jo tæt på de øvrige butikker i Kirke Hyllinge, så der vil være en fin sammenhæng, Vi håber, at det vil give mere liv til byen og bidrager til at gøre Kirke Hyllinge til et moderne indkøbssted, fortæller Jonas Nyrop Vestermann til Lejre Lokalavis.
– F24-anlægget (tanken – red.) bliver dog flyttet, men bliver på grunden, og der vil også blive åbnet en grill.
– Vi forventer at butikken kan åbne i juni måned, siger Jonas Nyrop Vestermann.
– Vi afsætter også plads til udendørs stadepladser til sommer. Det vil være med til at skabe ekstra liv på stedet, tilføjer han.
Butikken bliver på 1.200 kvadratmeter og opføres i røde tegl med enkle facadedetaljer. Et mindre udhæng ved butikkens vindfang definerer ankomstområdet, og skiltning integreres i bygningens arkitektur, så området og butikken fremstår helstøbt. Der etableres cykelparkering ved indgangsparti og torvedannelsen, og al øvrig parkering såvel som vare- og affaldshåndtering vil ske inden i det aflukkede område på bygningens sydlige facade.
Kundevognene vil blive placeret i en overdækket bygning og indgangsparti på det nye torv ved butikkens nordfacade og integreres i bygningens arkitektur.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »