Regeringen vil stoppe udnyttelse af borgernes data på statslige hjemmesider

0

En ny vejledning, som betyder, at tredjeparter ikke længere kan få adgang til danskernes data, når de besøger apps og hjemmesider med digitale selvbetjeningsløsninger og portaler, er trådt i kraft.

Mange danskere bruger hver dag online selvbetjeningsløsninger som borger.dk og sundhed.dk, når de er i kontakt med offentlige myndigheder. Det kan være for at søge om SU eller tjekke et corona-testsvar.

Indtil nu har danskerne kunnet risikere, at deres færden på nettet spores via såkaldte tredjepartscookies og lignende teknologier, som kan indsamle private oplysninger. Oplysningerne kan blandt andet være, hvor borgerne befinder sig, når de bruger selvbetjeningsløsninger, hvornår de bruger dem, hvor lang tid de bruger dem, og hvad de specifikt skal have hjælp til – altså hvad der bliver klikket ind på.

Hvis brugerne har takket ja til det, kan deres private oplysninger deles med en tredjepart, for eksempel tech-giganter som Facebook og Google, som kan bruge data til at målrette markedsføring eller påvirke borgernes købsvaner. Det vil regeringen nu stoppe med en ny vejledning, der skal sikre, at danskerne fremadrettet kan stole på, at deres private oplysninger bliver særligt beskyttet, når de bruger statslige selvbetjeningsløsninger og nationale portaler.

Share.

About Author