Pontoppidan tur

Pontoppidan tur

Søndag den 8. maj samler SOS børnebyerne ind. I Skibby-området kan man komme med på tur.

SKIBBY: – SOS børnebyerne betyder noget særligt for mig, da jeg tror, at deres arbejde med at tage vare på børn i nød – i et stabilt miljø over mange år – har en stor, varig betydning for børnenes liv, fortæller Nanny Kragh Mortensen.

– Da jeg synes, at der er alt for mange indsamlinger henover året, tænkte jeg , at jeg kunne gøre noget andet end gå fra dør til dør – jeg kunne tilbyde en oplevelse indenfor noget – som jeg har interesse og indsigt i og god forstand på.

– Derfor har jeg fået den ide at arrangere en tur på Pontoppidan ruten, hvor jeg fortæller historien om Henrik Pontoppidan og vores egn, og hvor der betales 50 kroner for deltagelse. Hver en krone sendes til SOS børnebyerne.

Nanny Kragh Mortensen bager kager og brygger kaffe, som kan nydes ved Østby havn.

Turen finder sted søndag den 8. maj med mødested ved Møllekrogens parkeringsplads kl 14.

– Herefter vil vi køre til Selsø kirke, Hellesø, Østby havn og Østby gadekær – hvor turen slutter. Der er flere ”poster” på selve Pontoppidan ruten, men dem inddrager vi undervejs i fortællingerne.

For at vide, hvor meget kaffe og kage, der skal bruges, vil Nanny Kragh Mortensen gerne have tilmelding senest torsdag den 5. maj.

– Så ved vi også, hvordan vejret arter sig. Man kan deltage på cykel eller i bil – og jeg håber, at mange vil deltage og få en dejlig eftermiddag i vores smukke natur og vil synes om fortællingerne om et helt særligt liv – kort og intenst – her i vores lille hjørne af verden.

Tilmelding – ring eller send en sms til 30 13 56 36 eller ring til 47 52 00 36

NB: Pontoppidan Ruten blev indviet i efteråret 2017, da det var 100 året for, at Henrik Pontoppidan fik Nobels litteraturpris.

– Ruten er etableret af Hanne Kyvsgaard, Marianne Hansen og undertegnede – efter et ”højskoleagtigt ” forløb, hvor en gruppe havde læst bøger af Pontoppidan og været til foredrag om samme.

Andre artikler fra denne uge