Politiet vil leje Skolen i Herredet

Politiet vil leje Skolen i Herredet

Af Conny Probst


JÆGERSPRIS:
Den kommunale administration er blevet kontaktet af Nordsjællands Politi, der ønsker at leje Skolen i Herredet i cirka seks måneder for blandt andet at kunne træne i realistiske omgivelser.

Politiet har været på besigtigelse på skolen og fundet den egnet til formålet. 

Træningen vil blive afviklet i dagtimerne og foregå tæt på bygningerne. Træningen vil ske på enkelte dage i løbet af ugen.

I umiddelbar nærhed ligger Pilehuset, der benyttes til daginstitution og fritidsaktiviteter. Herudover benytter det lokale idrætsliv skolehallen i mindre omfang. Træningen vil kunne lægges på den del af skolen, der er længst væk fra Pilehuset,  

Nordsjællands Politi har meddelt, at man meget gerne vil stille sig til rådighed for en orientering af de nærmeste naboer om anledningen til tilstedeværelsen. 

Så man sikrer, at træningsøvelserne ikke medfører utryghed i området. 

Skal sælges senere 
Skolen i Herredet fraflyttes i uge 32 som et led i “Samling af funktioner i Jægerpris”.

Skolens nye lokation bliver Møllevej 100.

I henhold til budgetaftalen skal skolebygningerne sættes til salg efter fraflytningen. Der vil typisk være behov for at ændre lokalplanen for at gøre bygningen så attraktiv som muligt. Den proces er lovbestemt og tager minimum syv måneder.

Så Skolen I Herredet vil stå tom i den omtalte periode, og et udlån vil være en mulighed.

På det seneste møde i økonomiudvalget gav et flertal bestående af Hans Andersen (V), John Schmidt Andersen (V), Ole-Frimann Hansen (F), Tina Tving Stauning (A), Kenneth Jensen (A) og Ole Søbæk (C) administrationen mandat til at indgå en lejeaftale, som ikke omfatter hallen og parkeringspladsen. 

Imod forslaget stemte Inge Messerschmidt (O) og Maria Katarina Nielsen (B). 

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »