Politi for langt fra Hornsherred

Politi for langt fra Hornsherred

Af Rasmus Stoklund folketingskandidat (S) i
Halsnæs- og Frederikssundkredsen
 

I 2018 samlede Nordsjællands Politi de udkørende politipatruljer i Hillerød, Helsingør og Gentofte. Konsekvensen har (ikke overraskende) været, at der i dag går længere tid, før politiet når frem til en adresse i Hornsherred, end der gjorde før centraliseringen. Det er helt uacceptabelt. 

Ledelsen i Nordsjællands Politi har gennemført reformen på trods af de bekymringer, som blandt andre tillidsmand på politistationen i Frederikssund, Kim Dueholm, gav udtryk for til Frederiksborg Amts Avis allerede i december 2017. 

Dueholm var bekymret over den nye struktur, som han forventede ville medføre negative konsekvenser for borgerne i de områder, hvor der ikke længere skulle være udkørende patruljer. De forringede responstider viser nu, at han fik ret.

Nordsjællands Politi har en stor del af ansvaret, men fra Christiansborg må rammerne for politiets arbejde også forbedres. 

Politireformen fra 2007 har betydet, at der i dag er 30 procent færre politistationer i Danmark, og siden er tilfredsheden med politiets indsats faldet.

Lokalkendskab er vigtigt. Der er behov for et opgør med centraliseringen, så politiet får bedre mulighed for at have lokalkendskab samt udføre forebyggende og tryghedsskabende indsatser i lokalområderne. Socialdemokratiet har fremlagt et forslag til, hvordan man kan sikre, at politiet igen kommer tættere på borgerne – også uden for storbyerne.

For det første ønsker vi 20 nye nærpoliti-enheder fordelt med ti enheder på hver side af Storebælt. For det andet vil vi igen have landbetjente i lokalsamfundene, som skal udføre forebyggende arbejde og hjælpe store børn og unge mennesker tilbage på rette spor, hvis de er ved at komme i dårligt selskab. For det tredje har vi foreslået, at man opretter mobile politistationer, som i perioder kan sættes ind i lokalområder for at skabe tryghed i en tilspidset periode.

Politiet skal sikre tryghed i hele Nordsjælland, og vi skal ikke acceptere, at reformen nu er blevet på bekostning af Hornsherred og andre dele af Frederikssund kommune. 

Folk skal være trygge ved, at politiet har mulighed for at komme hurtigt, når man ringer om en alvorlig hændelse.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »