Læserbrev

Læserbrev

Af Michael Tøgersen byrådsmedlem (V) 
Frederikssund Kommune

Byrådet tog for efterhånden mange år siden den beslutning at lade en ny bro; Kronprinsesse Marys Bro, bygge som delvis brugerfinansieret. Den står færdig til oktober. 

Ingen stemte imod, heller ikke Kenneth Jensen (S), og den, der tier, samtykker som bekendt. 

Det daværende byråd med borgmester Ole Find Jensen i spidsen skal have tusind have tak for den beslutning, for det er om ikke Guds gave til bilisterne i Frederikssund Kommune, så et ”eksponentielt” løft for at få trafikken til at glide i vores kommune. Så vi kan komme rundt, hurtigere på arbejde og hurtigere hjem til familie og fritidsaktiviteter. 

Alternativet til den brugerfinansierede løsning havde sandsynligvis været, at vi ikke havde fået broen i mange eksisterende bilisters levetid. For der er ubeskrivelig mange ønsker om anlægsinvesteringer i Danmark for milliarder og atter milliarder. Så restfinansieringen af vores bro var formentlig endt i endnu en jysk motorvej, vurderet ud fra historikken. Uden den beslutning dengang om den brugerfinansierede bro var vi bare fortsat med at holde i ”vores” kø, som bare var blevet længere og længere, og med endnu mere stress til følge.

Ingen i vores kommune er lykkelige for brugerfinansieringsdelen, og på sigt skal vi have den afskaffet. 

Forinden håber jeg, at vi kan samle vore gode kræfter og få bevilget et andet af vore anlægsønsker, nemlig resten af Frederikssundsmotorvejen, som vil give den nye bro ekstrem meget merværdi. 

Allerede fra oktober vil broen give rigtig meget merværdi, for vi kan langt hurtigere komme rundt i kommunen samt til og fra København. Turen fra Hornsherred ind over den nye bro med bil eller bus til Kbh. via Vinge Station er også en herlig ting, hvor man fra medio 2020 kan komme med S-toget fra Vinge til Flintholm på ca. en halv time. 

Vi kan jo stadig bruge den gamle bro gratis, og det samme kan langt de fleste erhvervstrafikanter. For en kassevogn vejer kun ca. 2.000 kg. Det er først ved 3.500 kg. man skal bruge den nye bro. 

Lad os nu glæde os over, hvad vi får, og sammen arbejde konstruktivt for at få den sidste del af motorvejen på plads. Som forhåbentlig er på finansloven ultimo 2019.

Og så kan vi derfra arbejde for betalingsfriheden på den nye bro, eller en cykelsti på samme eller…., 

Men endnu engang tusind tak til et samlet byråd fra dengang. 

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »