På slotsbesøg i efterårsferien

0

Hør  historien om Elisabeth von Thienen, der ifølge historien dræbte sin mand Mogens Scheel von Plessen i jalousi og kastede ham og sig selv i voldgraven

SELSØ: I efterårsferien har Selsø Slot åbent alle dage. Man kan tage med på en omvisning eller gå på opdagelse med en af museets spændende findelege. 

Cafeen har åbent alle dage med kaffe og hjemmebagt kage.til Søndag i efterårsferien er der gratis omvisning klokken 14-15. 

Selsø var i en dyb tornerosesøvn i hele 143 år inden det vågnede igen som museum. I følgeskab med en af museets omvisere går man rundt på Selsø Slot og få historien om stedet. Man kan gå på opdagelse i bygningen og se de fantastiske barokke bemalinger og empire-rummenes tapeter, få fortællingerne om de mennesker, der boede Selsø – og få indblik i livet som arbejdende på en herregård i 1700 og 1800-tallet. Man kan også høre  historien om Elisabeth von Thienen, der ifølge historien dræbte sin mand Mogens Scheel von Plessen i jalousi og kastede ham og sig selv i voldgraven.

I slottets kælder finder man et af Danmarks eneste bevarede 1700-talskøkkener. Her har kokkepigerne tilberedt store middage til herskabet og enkle måltider til de ansatte. 

Museet er åbent fra klokken 11 til 16.

Deltag i debatten
Share.

About Author