Ørne på dagsvandring

Ørne på dagsvandring
16 børn i alderen 5-6 år fra Slotsgårdens Børnehus gik fra børnehaven i Jægerspris til Strandgrillen Route 66 i Frederikssund.

Af journalist Tomas Skov

JÆGERSPRIS: 16 unger i alderen 5-6 år fra børnegruppen Ørnene i Slotsgårdens Børnehus gik onsdag 17. april fra børnehaven i Jægerspris til Strandgrillen Route 66 i Frederikssund. Det var en strækning på godt 5,2 kilometer, og børnene kunne indløse en is, hotdog eller vaffel efter eget valg på grillen som belønning oven på strabadserne.

– De har øvet sig i at gå længere og længere, og denne strækning er jo en bedrift i sig selv, når de er 5-6 år gamle, siger leder af Slotsgårdens Børnehus, Susan Salk.

Fem timers vandring

De kommende skolebørn starter i mini-sfo 1. maj, og de har de har i den forløbne periode gået til en række forskellige destinationer rundt om i Jægerspris, inden de toppede vandringerne med turen til Strandgrillen.

– Det er måske de første, og sandsynligvis de sidste, der har gået den tur, da grillen snart bliver flyttet til den modsatte side, fortsætter Susan Salk.

Børnene drog fra børnehuset kl. 9 om morgenen. Efter et stop med formiddagsmad i Færgelunden udnervejs, gik flokken retur over Kronprins Frederiks Bro for at tage bussen tilbage ved Egnsmuseet Færgegården. De var hjemme i Slotsgårdens Børnehus med matte vandreben lidt før kl. 14.

Andre artikler fra denne uge