Øko-udstilling på biblioteket

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: I anledning af Ø-mærkets 30-års fødselsdag viser Frederikssund Bibliotekerne Økologi-udstillingen ”Økologi i Danmark – veje til succes”. 

Udstillingen formidler, hvor den økologiske fødevareproduktion står i dag, og hvilke bagvedliggende forhold, der har været med til at skubbe på Danmarks økologiske udvikling.

– Økologien har været på en kæmpe rejse. Da Ø-mærket blev lanceret i 1990, var omtrent 8.000 hektar landbrugsjord omlagt til økologi, mens det økologiske areal i 2019 nåede op over 300.000 hektar. Samtidig kan vi med stolthed konstatere, at vi er det land i verden, hvor økologi fylder mest på butikshylderne, og hvor forbrugere i gennemsnit bruger flest penge på økologiske fødevarer. Det vil vi gerne fejre med danskerne, fortæller Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer.

Mange aktører har gennem årene arbejdet målrettet politisk og markedsmæssigt på at fremme økologien.

– Den bemærkelsesværdige vækst i økologien er ikke kommet af sig selv. Den er derimod et resultat af, at mange aktører har arbejdet benhårdt sammen i ønsket om at udbrede økologien. Med udstillingen vil vi gerne give forbrugeren et indblik i, hvordan det er lykkes at gøre økologien til den store succes, den er i dag,

Udstillingen informerer blandt andet om  reglerne bag de økologiske fødevarer, hvordan der er skabt tillid og troværdighed om økologien gennem regler og kontrol, om de initiativer, der har bidraget til økologiens succes, fakta om det økologiske forbrug i Danmark og hvordan der arbejdes med klima og bæredygtighed i den økologiske produktion

Udstillingen kan ses på Slangerup og Jægerspris biblioteker i uge 46 og på Frederikssund og Skibby biblioteker i ugerne 48 og 49 i bibliotekernes bemandede åbningstid. 

Deltag i debatten
Share.

About Author