Nyt våben mod Corona

0

Af Tom Lysgaard, Jægerspris
Medlem af Venstres EU
udvalg Nordsjælland
Kredsbestyrelsesmedlem Frederikssund kredsen
 

Det varer ikke længe. Højst sandsynligt få uger, så begynder vi at udrulle Covid19 vacciner i Danmark, og hermed også i vores kommune. 

EU havde i starten af krisen, intet ordentligt beredskab til at kunne håndtere en verdensomspændende pandemi. Det gjaldt beredskabsplaner i de enkelte lande, som havde forskellige udgangspunkter. Store problemer med at have forsyninger med værnemidler etc. 

EU-medlemslandene havde svært med at finde fælles fodslag, men krisen har nu bevirket, at man har arbejdet godt sammen på tværs af landene, og det europæiske samarbejde har nu vist sin styrke. 

Der er kommet styr på forsyningerne af værnemidler, og EU har finansieret 18 forskningsprojekter på tværs i Europa, og iværksat 151 forskningsteams for at sætte turbo på vacciner, og medicin imod Covid19. 

Ved at stå sammen i EU har man presset medicinalvirksomhederne til store rabatter på vacciner, så det for den enkelte borger giver mindst problemer. 

EU-samarbejdet har vist, at man kan stå sammen i Europa når det gælder, og derfor er det fortsat vigtigt at bakke op om det europæiske samarbejde, også når der ikke er valg. 

Deltag i debatten
Share.

About Author