Nyt mindesmærke afsløret ved Flagdagen

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Fanebærerne var traditionen tro på plads på Torvet i Frederikssund, da den årlige nationale flagdag for Danmarks udsendte og veteraner blev markeret. Og naturligvis deltog også en lang række lokale veteraner i markeringen af dagen.

– Ved at hejse Dannebrog viser vi vores respekt for de mange personer, der gennem tiden har været udsendt i tjeneste for Danmark i verdens konfliktområder. Det er danske mænd og kvinder – ikke kun soldater, men også folk i forskellige civile funktioner – der rejser ud for at gøre en forskel for andre mennesker. Jeg er stolt over at være dansker, når jeg ser, hvor meget vi kan udrette ude i den store verden, sagde borgmester John Schmidt Andersen i sin tale.

Flagdagen blev anderledes end tidligere flagdage. 

Her blev der nemlig afsløret en mindesten for danske udsendte og veteraner, som er blevet til på privat initiativ. Det er Michael Kjær fra Slangerup, der selv er tidligere udsendt, som har samlet penge ind til et lokalt mindesmærke:

– Jeg var i Sverige for nogle år siden til en veterandag, og derovre er de bedre til at hædre deres soldater med mindesmærker. Derfor fik jeg inspirationen til noget lignende herhjemme, fortæller Michael Kjær, der beskriver dagens afsløring som en meget rørende begivenhed.

Stenen har i alt kostet  68.000 kroner og ved siden af den er opsat en informationstavle, hvor man kan se, hvem der har givet bidrag til den.

Samarbejdsaftale
Flagdagen bød også på underskrivelsen af en samarbejdsaftale mellem Frederikssund Kommune og Veterancenteret. 

Med samarbejdsaftalen får kommunen mulighed for at trække på hjælp i form af sparring omkring sagerne og psykologisk støtte og rådgivning til veteraner og deres familier.

Deltag i debatten
Share.

About Author