Nye skilte skal minimere farten

Nye skilte skal minimere farten
sdr

SKULDELEV: I Skuldelev har man i mange år forsøgt at gøre noget ved den høje hastighed gennem byen. Det  fortæller Henrik Schlytter, der på bylaugets vegne har lavet nogle fine skilte, der er blevet sat op strategiske steder i byen. 

– Kommunen målte hastigheden gennem byen i januar måned, hvor 1.417 biler i døgnet gennem byen. 15 procent kørte for stærkt; dvs. 212 biler i døgnet. 

– I sommermånederne ville det være et betydeligt større antal bilister, der kørte for stærkt. Om sommeren får vi også gennemkørende trafik fra

  sommerhusområderne. Politiet har vi også inviteret til at måle hastigheden på Østergade. Dejligt at se politiet i byen, men da de først kom klokken 10 for at måle hastigheden, så var morgentrafikken forbi. Vi vil meget gerne se politiet igen, men det skal være mellem klokken seks og ni og 15 til 17, pointerer Henrik Schlytter. 

Frederikssund Kommune vurderer, at Østergade i Skuldelev ikke er egnet til hurtig kørsel. 

– Kommunen udtaler, at Skuldelev har sving med meget dårlige oversigtforhold, som hovedsagelig skyldes, at der er ejendomme helt ud til vejen. Disse dårlige oversigtforhold er medvirkende til, at bilisterne ikke kører for stærkt, skriver kommunen. 

– Men det er her, problemet ligger. Oversigtforholdene er dårlige, men alligevel køres der alt for stærkt, og det skal der gøres noget ved.  

– Da husene ligger ud til vejen bevirker det, at støjgenerne forstærkes. Skuldelev er en af de få landsbyer, der ikke er trafiksikret. 

Henrik Schlytter foreslår, at man nedsætter farten til 40 km. 

– Indsnævring af vejbane, såkaldte chikaner. Det er det, der skal til, før vi får ændret hastigheden i byen. Da kommunen ikke har gjort noget endnu, så har Skuldelev bylaug startet deres egen fartkampagne. Sænk farten i byen. 

– Det nye skoleår er på trapperne, og flere børneforældre er bekymrede for trafikken på Østergade. Skal der ske uheld, hvor børn er involveret, før politikerne vågner op, spørger Jørgen Schlytter.

Andre artikler fra denne uge