Nye borgere på bustur i kommunen

Nye borgere på bustur i kommunen

Lørdag formiddag deltog tæt på 60 nye borgere ud på en bustur i Frederikssund Kommune. Det gjorde de sammen med borgmester John Schmidt Andersen, der som turens guide fortalte om de mange områder, udviklingsprojekter og interessante historier, som Frederikssund Kommune har at byde på.

 

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Med start ved rådhuset i Frederikssund kørte bussen på en tre timer lang tur gennem hele kommunen. Fra Frederikssund gik turen til Slangerup og videre til Vinge, forbi den nye fjordforbindelse, gennem Frederikssund igen og til Jægerspris, ud til Kulhuse og tilbage igen gennem Jægerspris, gennem Lyngerup og Dalby, forbi Svanholm og til Skibby, forbi Selsø Slot og videre til Skuldelev, derpå gennem Gerlev og så tilbage til rådhuset i Frederikssund.
Dermed fik de nye borgere en chance for at se den smukke natur og de forskelligeområder, som kommunen har at byde på.
To af de nye borgere, Amalie og Kasper Hammerstoft Lux, var glade for, at de fik muligheden for at komme med på busturen.
– Jeg er overrasket over at se, hvor stor kommunen er. Naturen er en af de største grunde til, at vi flyttede herop. Og så er det ikke langt fra byen, fortæller Kasper Hammerstoft Lux. Han og Amalie er flyttet til Græse Bakkeby fra Taastrup sammen med deres fire måneder gamle søn Emil.
– Kommunen er meget i udvikling, og det er fedt, at der sker så meget, siger Amalie Hammerstoft Lux og hendes mand er enig:
– Det er i hvert fald en kommune med en stor fremtid.
På turen rundt i kommunen gjorde bussen et stop ved Kulhuse Kro, hvor deltagerne kunne strække benene og få en kop kaffe og et stykke kage, mens de nød udsigten.
Busturen for de nye borgere er et nyt tilbud til nye borgere, og første gang borgmesteren kørte ud på turen var i november 2016. Turen vil blive tilbudt de nye borgere cirka hvert halve år, og borgerne bliver inviteret til at deltage med et brev i deres e-boks.
Ægteparret Lisbeth og Leif Håkansson synes, at busturen er et godt tilbud til nye borgere.
– Jeg synes, det er en god idé med en bustur. Det viser også en interesse fra kommunens side, når der kommer nye tilflyttere. Man får et godt indtryk af kommunen og hvad den står for. siger Lisbeth Håkansson.
Lisbeth og Leif Håkansson er flyttet til Jægerspris fra Jyllinge, og selvom de har boet tæt på kommunen i mange år, og Lisbeth også har arbejdet på omsorgscenteret De tre Ege, så får de alligevel lidt nye oplysninger ud af turen, og ikke mindst mindet om et par glemte ting.
– For eksempel hele historien om Dannerstiftelsen var gået i glemmebogen og det bliver lige genopfrisket, siger Lisbeth Håkansson.
– Jeg er glad for, at vi har det her tilbud til vores tilflyttere. Det er dejligt at møde de nye borgere og byde dem velkommen til vores kommune. Jeg ved, at de også er glade for tilbuddet og jeg synes, at det er en god måde at give dem et indtryk af alt det, kommunen har at byde på, samtidig med at de får lidt viden om vores mange udviklingsprojekter som Vinge, Idrætsbyen og havnebadet, siger John Schmidt Andersen.
Efter de tre timers sightseeing i strålende solskin sagde borgere og borgmester pænt farvel til hinanden med et håndtryk og et ”tak for dagen” ved rådhuset i Frederikssund.
Foto: Frederikssund
Kommune

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »