Nedlæg Regionerne

Nedlæg Regionerne

Af Kjeld Haslund Folketingskandidat Konservative Folkeparti i Frederikssund og Halsnæs
Gyldenstens Vænge 139 Frederikssund

Der er en meget simpel og billig måde at forbedre vores sundhed, pleje og hospitaler. Det kan ganske enkelt gøres ved at nedlægge regionerne. 

Regionerne er et overflødighedshorn af sognerådspolitiker, der blot tænker på at blive valgt, hvorfor de blot har fokus på at forbedre forholdene for deres eget lokalområde, og således ikke tænker på helheden. 

Hver region har sit eget akutnummer, som man skal ringe til i et nødstilfælde. Men hvem kender nummeret for de regioner, som man ikke selv bor i? 

Hvem ved, hvor grænsen går mellem Region Nordjylland og Region Midtjylland? 

Løsningen er, at vi har et nummer, som man skal ringe til, og så må man blive dirigeret til det korrekte sted, afhængig af hvilken mobilmast, som modtager ens kald. Men ingen af regionerne tænker på fælles løsninger. Eksempelvis anvender Region Sjælland Sundhedsplatformen fra Amerikanske Epic (som har fået meget skældud, da det ikke fungerer). Mens man i Region Syddanmark og på Odense Universitetshospital anvender en Sundhedsplatform fra danske Systematic. 

Flere patienter behandles hvert år på hospitaler i begge regioner, og det giver store problemer, da de to systemer ikke taler sammen. 

I Danmark skal vi blot have et system, som alle regioner kan anvende. Og det skal være et system, som er billigt og fungerer. Desuden skal det være muligt for alle praktiserende og speciallæger at gå ind i dette system, og se hvad der står om den enkelte patient i system. 

Da de nye ”Supersygehuse”/områdehospitaler skulle planlægges, viste alle faktuelle tal, at i Nordsjælland burde det nye ”Supersygehus” blive placeret i Frederikssund. Men da langt de fleste politikere havde tilknytning til Hillerød, så blev hospitalet placeret her. 

Kampen i Region Midtjylland var endnu mere grotesk. Så nedlæg regionerne – og vi får bedre sundhed, pleje og hospitaler. 

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »