Nationalparken indgår fællesskab med Naturvejlederforeningen

Nationalparken indgår fællesskab med Naturvejlederforeningen

Nationalpark-sekretariatet og Naturvejlederforeningen flytter sammen på Ledreborg

NATIONALPARKEN:  Nu er det ikke kun sekretariatet for Nationalpark Skjoldungernes Land, som man finder på adressen Ledreborg Allé 2A. 

Den smukke, gamle inspektørbolig på Ledreborg Slot vil fremover også huse Naturvejlederforeningen.

Håbet er, at det nye kontorfællesskab vil danne grobund for et endnu tættere samarbejde med masser af fælles idéer, kreativitet og udviklingsmuligheder.

I Danmark arbejder omkring 400 naturvejledere, der hver dag inspirerer danskerne til at komme ud i naturen og udbreder kendskab til vores natur og dens processer.

Naturvejlederforeningen repræsenterer de danske naturvejledere, og er derfor en god og vigtig samarbejdspartner for nationalparken, idét de har et stort og bredt kendskab til naturen, undervisning i naturen, friluftsliv og meget andet.

Hidtil har Naturvejlederforeningen ikke haft faste lokaler, men en stor bevilling fra Novo Nordisk Fonden til projektet Krible Krable giver nu foreningen mulighed for at ansætte to medarbejdere med arbejdsplads på Ledreborg.

Kari Hald bliver den første. Over de næste fire år vil hun videreføre og udvikle Krible Krable-projektet, som er et projekt, Naturvejlederforeningen har kørt i en årrække i samarbejde med blandt andet DR Ramasjang og med finansiering fra Nordea-fonden.

Projektets formål er at inspirere børn til at undersøge og udforske den nære natur og dens beboere gennem spændende aktiviteter, nysgerrighed, leg og læring. 


Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »