Mere end 300 til prisfest

Mere end 300 til prisfest

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Folkeoplysningsudvalget har uddelt årets idræts-, leder- og fritidspriser ved et arrangement i Frederikssund Hallen.

Lederprisen for 2018 gik i år til Mette Meltinis fra Frederikssund Golfklub. Kriteriet for prisen er, at modtageren inden for en årrække skal have virket som ulønnet leder eller træner inden for en folkeoplysende forening i Frederikssund Kommune.

Det har årets prismodtager, og om årsagen til at valget er faldet på Mette, fortalte formand for Folkeoplysningsudvalget, Anne-Sofie Uhrskov (V), at Mette Meltinis på blot tre år havde formået at skabe et helt nyt fundament for klubbens juniorafdeling. 

– Juniorafdelingen var faldet til kun 14 medlemmer, og der var ikke udsigt til en stigning, da du tog fat og fik sat gang i juniorarbejdet. I en tid hvor Golfdanmark oplever markant faldende medlemstal blandt de unge, har du været med til at se en stødt stigende tilgang kulminere med knapt 60 juniorer i dag.

Idræts- og fritidspris 
Idrætsprisen tilfaldt Blackbirds Cheerleaders fra Frederikssund Oaks for deres rivende udvikling fra at ligge nederst i rækken til i dag at kunne være med blandt de bedste i Danmark.

Den tredje og sidste pris, som Folkeoplysningsudvalget uddelte, var Fritidsprisen, som blev overrakt til spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok.

Kriteriet for prisen er, at blandt andet at modtageren har iværksat initiativer der har skabt nytænkning og udvikling inden for foreningsarbejdet, har medvirker til at fremme folkeoplysningen, der kan være til inspiration for andre og     virker sundhedsfremmende. 

Det har spejdergruppen, der bygger sine aktiviteter på fællesskab og samarbejde. De tager både børn og forældre med ud i den danske natur. Her udvikler gruppelederne børnenes færdigheder igennem en anerkendende og motiverende tilgang til lære i og om naturen. 

– Fritidsprisen gives for den inspiration jeres aktive indsats er for os alle og fordi, I er med til at fremme hele tanken om folkeoplysning for alle.

87 anerkendelser

Efter uddelingen af de tre hovedpriser var det tid til uddeling af de 87 anerkendelser, som idrætsudøvere i år havde gjort sig fortjent til qua deres præstationer i løbet af 2018.

Med anerkendelse fulgte i år en sportstaske, der kan rumme de essentielle ting til den daglige træning. 

Undervejs i aftenens program fik de godt 300 deltagere lejlighed til at se bueskytteforeningen IF 1864 demonstrere deres færdigheder, og Percussion Young-Stars fra Frederikssund Musikskole pakkede det hele fint ind i god musik.

[/vc_column_text][vc_gallery interval=”5″ images=”38941,38942,38943,38944″ img_size=”800×400 pixel”][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »