Dengang Bornholm var besat

Dengang Bornholm var besat

JÆGERSPRIS: Historisk Forening i Jægerspris har arrangeret foredrag i Rejsestalden den 14. marts klokken 19.30.

Foredragsholder er den prisvindende forfatter Jesper Gaarskjær, der har skrevet flere dokumentariske bøger og biografier. Blandt andet bestselleren ”Kjeld & Dirch”og biografien ”Inside Liverpool”. 

Han er lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har senest debuteret som skønlitterær forfatter med den anmelderroste digtsamling ”At synke et ocean”.

I Rejsestalden berettet han i ord og billeder om Bornholms dramatiske besættelse, om den særlige bornholmske modstandskamp, stikkerlikvideringer, bombeattentater og klipning af feltmadrasser. 

Et centralt fokus vil være den russiske besættelse, der ikke var så uproblematisk, som den sidenhen er blevet fremstillet, men involverede adskillige overgreb på bornholmere. Overgreb, som blev tiet ihjel og officielt aldrig fandt sted.

Jesper Gaarskjær tager udgangspunkt i sin bog ”Bornholm besat”. 

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »