Man kan signalere efter Columbus

Man kan signalere efter Columbus

KULHUSE: M/F Columbus, der fra 1. april til den 22. oktober sejler mellem Kulhuse Havn og anløbsstedet i Sølager, er ejet af Frederikssund Kommune og forpagtes af Kulhusfærgen ApS.

Den er bygget i 1947 på Frederiksstad Mekaniske Værft, oprindelig døbt Vakre Maren og sejlede under norsk flag på Glommen indtil 1962, hvor skibet blev solgt til Danmark.

I 1962 blev Vakre Maren ombygget og omflaget til sejladsen mellem Kulhuse havn og Sølager.

I 2002 blev færgen købt af Flemming Skovbo, hvor færgen sejlede mellem Fyn og Fænø indtil 2005, hvor Jægerspris Kommune (Nu Frederikssund Kommune) købte færgen og genindsatte den på ruten mellem Kulhuse havn og anløbsstedet i Sølager.

Færgen har plads til otte personbiler og 70 passagerer.

Giv signal

Færgen sejler efter behov, hvilket betyder en konstant sejlads i højsæsonen og en noget lavere frekvens i overfarter uden for højsæson.

Ligger færgen ikke i den havn, man skal transporteres fra, skal man benytte ”vende”-signalet ved bomanlægget for at tilkalde færgen.

Overfarten tager cirka otte minutter.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »