Magisk realisme i Rejsestalden

Magisk realisme i Rejsestalden

JÆGERSPRIS: Claus Brusen udstiller i Rejsestalden fra den 7. juni til den 18. juli. Man kan møde kunstneren til fernisering klokken  19.15 til 20.15 den 7. juni, hvor der er Blå Nat.

Den lokale kunstner Claus Brusen maler i genren ”magisk realisme” og har blandt andet malet en hel række billeder til kongehuset. Det sker fra hans atelier i Kulhuse. 

Claus Brusens første oliemaleri kom til verden i 1978. Kraftigt inspireret af surrealismen med store kunstnere som Dali, Ernst og Magritte. 

– Først i 1998 blev det for alvor min egen verden ”Nactalius”, der blev den blivende verden for mit kunstneriske udtryk. Jeg fik navnet i en drøm i 1981, hvor jeg malede mit første eventyrbillede. Billedet fik dette navn og min verden var født, fortæller kunstneren.

– Jeg har aldrig ro i hovedet. Det vælter ud af mit hoved med idéer nonstop. Der er fantastisk mange paralleller til vores egen tilværelse, som jeg drager nytte af. Jeg har dog valgt, at der ikke findes ondskab i denne verden. 

– Det må trods alt være en af fordelene ved at skabe sin egen verden. Vi har så rigeligt med ondskab, overalt vi ser. Så min lille protest består i, at jo mere ond verden bliver, jo sødere bliver min verden. 

– På den måde opretholder jeg en vis balance for mit eget vedkommende. 

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »